AcasăSTIRIHUNEDOARA"Libertate și Artă fără frontiere" la Parlamentul European

„Libertate și Artă fără frontiere” la Parlamentul European

BruxellesPeste 80 de artişti din 52 de ţări ale lumii expun în cadrul unei expoziţii deschise marţi seara la sediul Parlamentului European din Bruxelles.

Manifestarea este organizată de parlamentarul european Iuliu Winkler, originar din judeţul Hunedoara, cu sprijinul Fundaţiei Inter-Art din Aiud şi al deputatului Sógor Csaba, expoziţia de artă contemporană „Libertate și Artă fără frontiere” cuprinde și lucrări semnate de 16 tineri artiști, sub 16 ani, din 5 țări.

Lucrările din cadrul acestei expoziții reprezintă rodul taberelor internaționale de creație organizate anual la Aiud de Fundația Inter-Art.

Parlamentarul european Iuliu Winkler, amfitrionul expozitiei
Parlamentarul european Iuliu Winkler, amfitrionul expozitiei

Evenimentul din Bruxelles reprezintă un popas remarcabil al expoziției „Libertate și Artă fără frontiere” în periplul său pe la sediul ONU de la New York, în Viena, Vichy sau Rabat, după cum înseamnă și încununarea stăruinței și energiei depuse, în ultimii ani, de artiștii reuniți în cadrul Fundației Inter-Art.

Fenomenul Inter-Art s-a născut dintr-un vis frumos, în urmă cu 18 ani, și a crescut în inimile câtorva artiști care au crezut în acest vis. (…) Fundația Inter-Art din Aiud  are ca obiectiv major promovarea artei contemporane la nivel internațional, iar prin aceasta să construiască punți de legătură între țări și popoare. (…) Pentru noi este o mare onoare să fim găzduiți azi în Parlamentul European, cea mai importantă instituție europeană„, a spus Ștefan Balog, președintele Fundației Inter-Art.

Cu prilejul deschiderii expoziției de la Parlamentul European a fost lansat și volumul bilingv româno-francez de poezie intitulat „Poemul tăcerii – Poème du silence” al poetului Ioan Hădărig.

Volumul este însoțit și de albumul muzical „Almost Dream” care însumează poeme sub semnătura lui Ioan Hădărig transpuse în muzică de grupul Melodis Folk, format din Emilia Szongoth și Marius Moga. De altfel, în cadrul vernisajului, Melodis Folk a susținut un recital interpretând o selecție de pe albumul amintit.

Evenimentul a inclus și o degustare de vinuri din județul Alba, precum și prezentarea alternativelor turistice din această zonă a Transilvaniei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc