AcasăAGRICULTURA & AGRIBUSINESSLiber la cultivarea porumbului modificat genetic

Liber la cultivarea porumbului modificat genetic

Soiul de porumb modificat genetic DuPont TC1507, conceput de americanii de la Pioneer poate fi cultivat de către fermierii români fără restricţii, chiar dacă ţara noastră s-a opus, alături de alte 19 ţări europene, iniţiativei de cultivare a porumbului modificat genetic în UE.

Deşi iniţial avea de gând să susţină cultivarea porumbului modificat genetic DuPont TC1507 în Uniunea Europeană, România a fost convinsă de Franţa să voteze împotrivă. Efortul a fost în zadar, pentru că opoziţia faţă de porumbul american nu a fost suficient de mare cât să fie blocată cultivarea sa în Europa. România are totuşi posibilitatea să interzică porumbul modificat genetic dacă Guvernul hotărăşte astfe, întrucât fiecare stat membru decide dacă să cultive sau nu plante modificate genetic.

Ţara noastră a interzis deocamdată doar soia modificată genetic, nu şi porumbul. De altfel, din datele Ministerului Agriculturii, porumbul modificat genetic se cultivă în prezent pe 834 de hectare, fiind vorba despre un hibrid al concurentului DuPont, firma Monsanto care avea permisiunea Uniunii Europene pentru vânzarea acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc