AcasăSTIRIDrapelul României flutură pe Vârful Parângu Mare, la 2.519 metri înălţime

Drapelul României flutură pe Vârful Parângu Mare, la 2.519 metri înălţime

Drapelul naţional al României a fost arborat, de Ziua Naţională a României, pe vârful Parângu Mare, la 2519 metri înălţime, la capătul unei acţiuni care a mobilizat eforturile a patru români ce n-au pregetat să înfrunte oboseala şi viscolul pentru a ajunge cu simbolul nostru în cel mai înalt punct din ţară, de 1 Decembrie.

Eroii acestei operaţiuni sunt patru români care au format o echipă alcătuiră din trei jandarmi montani de la Postul de Jandarmerie Montană Parâng şi un salvamontist din Petroşani.

„Jandarmii montani şi salvamontiştii ne-au obişnuit să înfrunte muntele şi vremea rea pentru a salva vieţile celor aflaţi în dificultate. Cu ocazia Zilei Naţionale a României, ei au fost, din nou, pe munte, pentru un scop la fel de nobil. De data aceasta au urcat pe vârful Parângu Mare pentru ca, de 1 Decembrie, drapelul tricolor să fluture la cea mai mare înălţime”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara, locotenent Nicolae Răducu.

Operaţiunea celor patru temerari nu a fost una uşoară. Au avut de străbătut un traseu dificil, pe o vreme deloc prietenoasă, cu viscol, ceaţă şi o temperatură exterioară care a scăzut, cu mult, sub zero grade Celsius. Efectul de frig a fost mult amplificat de vântul care a suflat, tot timpul, cu mare putere.

Jandarmii montani şi salvamontistul au plecat din staţiunea montană Parâng, spre vârful Parângu Mare, iar după patru ore de urcuş, echipa a atins cota 2.519 m şi a fixat acolo hampa drapelului, de borna care marchează altitudinea vârfului montan. Traseul de întoarcere a fost la fel de dificil, operaţiunea încheindu-se vineri seara.

La mulţi ani, România! La mulţi ani, tuturor românilor!

Astăzi este ziua noastră, a tuturor celor care ne numim români, indiferent dacă suntem aici, în țară, sau suntem departe de locurile în care ne-am născut.

Acum 94 de ani, la Alba Iulia, a fost scrisă poate cea mai importantă filă din istoria zbuciumată a românilor. Adunarea Naţională de la Alba Iulia, constituită din 1.228 de delegaţi şi sprijinită de peste 100.000 de români, veniţi din toate colţurile Ardealului şi Banatului, a adoptat o rezoluţie prin care a fost consfinţită unirea tuturor românilor din Transilvania, întreg Banatul, cuprins între râurile Mureş, Tisa şi Dunăre, şi Ţara Ungurească (Crişana, Sătmar şi Maramureş), cu România.

LA MULȚI ANI !

Foto: Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Hunedoara

Video aici: Drapel

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc