AcasăADVERTORIALJob remote în 2024: 5 avantaje pentru care românii preferă să lucreze...

Job remote în 2024: 5 avantaje pentru care românii preferă să lucreze de acasă

În ultima vreme, dar mai ales din perioada pandemiei, tot mai mulți români caută locuri de muncă de la distanță, deoarece aceștia consideră că le oferă mai multă flexibilitate, confort și siguranță. În plus, un job remote este considerat și o alternativă la câștigarea unui venit în plus, pe lângă salariul de la locul de muncă fizic, de la birou. Astfel că, în luna Noiembrie 2023, pe site-urile destinate căutării unui loc de muncă, s-au înregistrat peste 150.000 de aplicări în direcția „work from home”.

Iată care sunt cele 5 avantaje pe care le oferă un loc de muncă remote:

1. Flexibilitatea programului

Majoritatea oamenilor tind să aleagă un job remote din perspectiva programului, deoarece acesta oferă o flexibilitate crescută în ceea ce privește gestionarea timpului de lucru. Astfel că, atunci când lucrezi de acasă, tu ești cel care îți organizezi programul în funcție de task-urile pe care le ai, în ritmul tău, în funcție de priorități și responsabilități, în timp ce ai posibilitatea să îți rezolvi și probleme personale.

2. Economisirea banilor și a timpului

Un alt avantaj este economisirea banilor, dar și a timpului pierdut pe drum, mai ales când este și aglomerat. Unii pierd chiar și câte 1 h dus-întors la un job fizic, doar în trafic. Iar în ceea ce privește economisirea banilor, pentru un loc de muncă de acasă, ai nevoie de obicei doar de un laptop și acces la internet. Poți alege, de exemplu, din gama de laptopuri second hand de pe interlink.ro, dacă nu vrei să investești prea mulți bani, deoarece acestea au aceeași performanță, dar la prețuri mai reduse. Pe când, ca să lucrezi la birou, ai nevoie de mașină sau bilete de autobuz, motorină, haine office și eventual să-ți comanzi și mâncare, dacă nu te pricepi foarte bine la gătit sau nu mai ai timp și de asta.

3. Tehnologie avansată

Tehnologia din zilele noastre a avansat foarte mult și îți permite să comunici de la distanță. Ai la dispoziție diverse instrumente de videoconferință, platforme de gestionarea taskurilor și de monitorizarea performanței, astfel încât nu vei simți diferențe foarte mari. În plus, poți folosi același laptop sau calculator pe care lucrezi și în scop personal.

4. Confortul de acasă

Pe lângă avantajele de mai sus, confortul de acasă este de cele mai multe ori incomparabil. Îți poți crea singur spațiul în care să lucrezi și să te simți confortabil, fie un birou și un scaun personalizat pe stilul și nevoile tale, fie un fotoliu din sufragerie, pentru că acest tip de job  îți oferă flexibilitatea de a lucra de oriunde îți dorești, chiar și din vacanță, ceea ce este absolut extraordinar. 

5. Echilibrul dintre viața personală și profesională

În ceea ce privește echilibrul dintre viața personală și cea profesională, un job remote poate fi o oportunitate pentru tine dacă îți dorești sau ai deja o familie cu copii. Pe lângă faptul că poți petrece mai mult timp cu cei mici, poți economisi și banii pe care altfel i-ai fi dat pe o bonă. 

În final, totul ține de tine și de spiritul tău organizațional. Ca să îți poți permite un job remote, trebuie să fii o persoană foarte disciplinată, astfel încât să-ți poți îndeplini și duce la bun sfârșit sarcinile de zi cu zi. Fie că alegi un calculator performant, fie un laptop la mâna a 2-a, abilitățile și cunoștințele tale sunt cele care primează în contextul oricărui loc de muncă. 

Sursă foto: pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc