AcasăSPORTJiul Petroşani s-a desfiinţat!

Jiul Petroşani s-a desfiinţat!

deschidere 13 

Finalul agoniei. Unicul finanţator al grupării din Valea Jiului, Alin Simota, a decis să nu mai susţină echipa. Deşi trebuiau să se reunească astăzi, „alb-negrii” nu-şi vor mai da întâlnire la stadion şi nu vor mai lua startul în returul Ligii a III-a.

Cel care a susţinut financiar în ultimii ani echipa petroşeneană a hotărât să nu se mai implice şi spune că este dispus să cedeze echipa Primăriei Petroşani. Edilii oraşului n-au însă nicio intenţie să preia clubul, astfel că acesta urmează să dispară de pe harta fotbalului hunedorean.

Omul de afaceri din Valea Jiului a declarat că nu mai poate susţine financiar de unul singur echipa şi că este dispus să o cedeze, cu titlu gratuit, Primăriei Petroşani, doar pentru ca Jiul să nu moară. „Din cauza perioadei de criză, am decis să-mi retrag sprijinul financiar pentru că nu îmi mai permit să finanţez Jiul. Voi ceda cu titlu gratuit echipa primăriei şi ei, dacă doresc, pot să o preia şi să o menţină în Liga a III-a, acolo unde se află în prezent. Dacă doresc să o preia noi le punem la dispoziţie terenul principal, terenurile de antrenament, instalaţiile de apă şi curent. Dacă primăria refuză să o preia, echipa se va retrage din Liga a III-a, ceea ce va reprezenta sfârşitul acesteia. Nu aş fi dorit să ajungem aici, dar eu singur nu mai pot ţine echipa”, a spus Simota.

Primarul Tiberiu Iacob Ridzi susţine clar că echipa nu poate fi preluată de către Primăria Petroşani, astfel că echipa se va desfiinţa mai mult ca sigur. „Legal, Primăria nu poate prelua echipa şi nici nu ne dorim să facem acest pas. îmi pare foarte rău că o echipă care a reprezentat, timp de ani buni, ceva în fotbalul românesc se va desfiinţa, dar primăria nu o poate ajuta din punct de vedere financiar”, a declarat Tiberiu Iacob – Ridzi, primarul municipiului Petroşani.

Patronul grupării din Vale spune că în aceste condiţii, antrenorii şi jucătorii rămaşi la club sunt liberi să îşi caute alte angajamente, cu atât mai mult cu cât, cel mai probabil, nici echipa a doua (care activează în Liga a IV-a) nu va mai continua în campionat. „în ceea ce-i priveşte pe jucători şi antrenori, aceştia au primit dezlegări şi sunt liberi să plece unde doresc. Dacă vor, pot rămâne la echipa a doua, care activează în Liga a 4-a, bineînţeles, cu salariile diminuate. Asta, în cazul în care echipa a II-a nu va avea de suferit, şi ea, în urma desfiinţării primei echipe”, a mai spus Alin Simota, care a dezvăluit că în fiecare lună Jiul îl costa un miliard de lei vechi adică salariile jucătorilor şi angajaţilor, baremurile arbitrilor şi observatorilor, plus alte cheltuieli.

Căderea Jiului Petroşani a început în sezonul 2009-2010, când Alin Simota a ales să retragă echipa din campionatul ligii secunde. Deşi era departe de retrogradare, patronul petroşenenilor a avut aceeaşi motivaţie principală ca şi acum: lipsa banilor şi nenumărate datorii către jucători. Echipa a ajuns în campionatul judeţean, a încercat revenirea în Liga a III-a însă a pierdut un baraj de promovare cu Flacăra Făget, pentru ca după aceea să fie invitată de către Federaţie să evolueze într-o serie în care se mai aflau CFR Simeria şi FC Hunedoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc