AcasăSTIRIHUNEDOARAJandarmii montani din Straja, mai aproape de turişti

Jandarmii montani din Straja, mai aproape de turişti

Jandarmii montani asigura ordinea si pe partiile de schi
Jandarmii montani asigura ordinea si pe partiile de schi

Turiştii care urcă în Straja, din Valea Jiului, vor avea posibilitatea să ia legătura mai uşor cu jandarmii montani, în caz de nevoie, după ce Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara a inaugurat joi un sediu nou pentru Postul de Jandarmi Montani din staţiune.

Amplasată în aceeaşi clădire cu Serviciul Public Salvamont din Straja, structura de jandarmi montani este mult mai vizibilă pentru turişti, mai ales că se afla la câţiva metri de staţia de sosire a telegondolei.

Postul este dotat cu tot ceea ce este necesar pentru intervenţiile în misiunile de salvare, în cele de menţinere a ordinii publice, pe pârtii sau pe traseele de munte.

„Noul sediu este foarte util în relaţia cu cetăţeanul şi asigură condiţii mult mai bune decât vechea cabană în care a funcţionat postul de jandarmi montani, încă din anul 2003. Postul este dotat cu schiuri, ATV şi ţinută montană pentru intervenţii în situaţii dificile. Prin faptul că se află în aceiaşi clădire, jandarmii montani şi salvamontiştii vor putea acţiona mult mai eficient în misiunile comune. Totodată noul sediu este unul modern, care asigură buna desfăşurare a activităţii jandarmilor montani”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Hunedoara, căpitan Nicolae Răducu.

Un mare avantaj pentru turişti, dar şi pentru jandarmi este faptul că sediul este localizat relativ central în staţiunea Straja, lângă Cabana Montana, acolo unde se desfăşoară cele mai importante acţiuni distractive pe timp de iarnă.

Structura de jandarmi montani din Straja este una dintre primele care s-au înfiinţat în România, în anul 2003, după ce s-a constatat că zona începuse să devină una dintre cele mai căutate din ţară pentru condiţiile oferite de pârtiile de schi din Masivul Vâlcan.

În judeţul Hunedoara sunt şapte posturi montane de jandarmi: Straja, Parâng, Câmpu lui Neag, Pasul Vâlcan, Nucşoara, Râu de Mori şi Costeşti.

Jandarmii motani execută misiuni de menţinere a ordinii publice în staţiunile montane şi pe traseele turistice, participând alături de salvamontişti la acţiunile de căutare şi salvare a persoanelor aflate în dificultate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc