AcasăPOLITICAIuliu Winkler: Sportul trebuie să devină prioritate orizontală a UE

Iuliu Winkler: Sportul trebuie să devină prioritate orizontală a UE

[ad_1]

Tineretul și activitățile sportive trebuie să constituie priorități orizontale ale Uniunii Europene, dar și ale statelor membre, iar sprijinul concret pentru acestea este în interesul tuturor europenilor, susține deputatul european Iuliu Winkler (UDMR, Grupul PPE).

”Întreaga Uniune și statele membre se află în perioada de finalizare a Planurilor Naționale de Reziliență și Redresare, obiectivele acestora fiind ieșirea din criza economică provocată de pandemia de coronavirus. Evident, prioritățile legate de relansarea economică sunt cele mai importante, însă dacă analizăm impactul pandemiei asupra societății și a modului de viață european, atunci ne dăm seama că tineretul și activitățile sportive trebuie să constituie priorități orizontale, iar sprijinul concret pentru acestea este în interesul tuturor europenilor”, a afirmat europarlamentarul UDMR. Potrivit acestuia, Grupul PPE consideră că este nevoie de mai multă atenție și de programe și strategii dedicate tinerilor, activităților de tineret și mișcărilor sportive în toate statele membre ale UE.

”Efectele negative ale pandemiei sunt atât de ample încât au contribuit în mod semnificativ la restrângerea activităților pentru tineret, iar multe organizații sportive se confruntă cu perspectiva închiderii definitive, fapt ce va avea un impact negativ asupra structurilor consacrate de cooperare europeană și internațională și va limita în mod substanțial angajamentul civic”, a subliniat Iuliu Winkler.

Conform acestuia, Comisia trebuie să elaboreze o abordare europeană pentru a face față provocărilor și pentru a atenua consecințele din domeniu și să acorde prioritate măsurilor și acțiunilor menite să ajute sectorul sportiv să facă față consecințelor pandemiei pe termen scurt și lung în viitorul Plan de Lucru al UE pentru Sport.

Winkler a mai menționat faptul că în rezoluția Parlamentului European cu privire la impactul pandemiei asupra sportului este evidențiat faptul că aceasta are consecințe devastatoare asupra întregului sector al sporturilor, la toate nivelurile, în special asupra organizațiilor și cluburilor, ligilor, centrelor de fitness, sportivilor, antrenorilor, personalului și afacerilor legate de sport, inclusiv asupra organizatorilor de evenimente sportive și a mass-mediei din domeniul sportului. ”De altfel, în legislativul european am propus, în vederea redresării acestui sector, realizarea unei cooperări trans-sectoriale  pentru a depăși provocările create de pandemie și am cerut Comisiei și statelor membre să consolideze redresarea și reziliența sectorului sporturilor în general și a sportului de masă în special prin intermediul programelor UE”, a mai spus deputatul european.

*Grupul PPE este cel mai mare grup politic din Parlamentul European, cu 175 de deputați din toate statele membre ale UE.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>



[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc