Deputatul european Iuliu Winkler (UDMR, PPE) a declarat într-o intervenție pe care a avut-o la conferința internațională ”Dezvoltarea economică româno-maghiară pe teritoriul Grupării Europene de Cooperare Teritorială (GECT) Poarta Europa” desfășurată la Satu Mare că ședințele de guvern comune româno-maghiare sunt un mecanism ce ar trebui repus în funcțiune.
Iuliu Winkler a declarat că, după alegerile europarlamentare, atât România cât și Ungaria vor beneficia de mai multe fonduri destinate susținerii modernizării economiei, a infrastructurii, pentru sprijinirea întreprinzătorilor, însemnând și mai multe fonduri pentru agricultură și pentru fermieri. Iuliu Winkler a mai vorbit despre dialogul dintre Guvernul României și Comisia Europeană (CE) în ceea ce privește finalizarea și încheierea Acordului de parteneriat 2014-2020, document care va sta la baza întocmirii noilor programe operaționale și apoi a acreditării noilor structuri de management al fondurilor europene.
[quote_box_center]Anul 2014 este un an de tranziție. Pentru România este foarte important să performeze atât în utilizarea rămase neconsumate din precedentul Cadru Financiar Multianual 2007-2013, și la fel de important este să pregătim temeinic noile programe operaționale și noul cadru tocmai început. În acest sens, UDMR ca partener de guvernare va urmări simplificarea cadrului birocratic al utilizării fondurilor europene, dar și eficientizarea structurii noilor programe operaționale’, a mai spus deputatul european.[/quote_box_center]
Winkler a amintit și rezultatele importante obținute în cadrul cooperării româno-ungare datorate, în special, ședințelor comune ale guvernelor de la București și Budapesta care s-au desfășurat între 2005 și 2008.
[quote_box_center]Participarea, azi, la conferința transfrontalieră româno-ungară mă face să rememorez rezultatele pozitive foarte importante obținute între anii 2005 și 2008 cu ocazia celor 4 ședințe comune ale guvernelor român și ungar. Sper ca acest mecanism deosebit de util pentru relația dintre cele două țări, dar mai cu seamă util pentru dezvoltarea cooperării transfrontaliere, pentru viața de zi cu zi a milioane de oameni aflați de-o parte și de alta a frontierei vestice a României, să poată fi repus în funcțiune, a afirmat deputatul european al UDMR.[/quote_box_center]