AcasăPOLITICAIuliu Winkler: Mecanismul de redresare și reziliență asigură finanțări pentru modernizarea României

Iuliu Winkler: Mecanismul de redresare și reziliență asigură finanțări pentru modernizarea României

[ad_1]

Statele membre ale Uniunii Europene, inclusiv România, sunt așteptate ca înainte de finele lunii aprilie, să transmită către Comisia Europeană planurile lor naționale pentru a obține finanțările din Mecanismul de redresare și reziliență care însumează în total 672,5 miliarde de euro, a declarat deputatul european Iuliu Winkler (UDMR, Grupul PPE).

”Grupul PPE din Parlamentul European și-a adus în mod semnificativ contribuția la îmbunătățirea Mecanismului de redresare și reziliență, element central al instrumentului Next Generation EU, care are ca scop diminuarea impactului economic și social al pandemiei de coronavirus. O modificare importantă adusă propunerii Comisiei Europene se referă la majorarea de la 10 % la 13 %, a pre-finanțărilor acordate statelor membre. Apoi, europarlamentarii vor putea să evalueze programele și, de asemenea,  vor putea decide, o dată la doi ani, dacă este cazul, ameliorarea acelor aspecte care nu funcționează corespunzător în cadrul Mecanismului. Finanțările vor susține, în statele membre, proiecte în domeniul ecologizării și digitalizării, în cel al competitivității și coeziunii economice, în cel al coeziunii teritoriale și sociale, dar și proiecte pentru tineret”, a afirmat deputatul european.

Iuliu Winkler a precizat că România trebuie să fructifice fondurile de 29,2 miliarde de euro ce îi vor reveni prin intermediul acestui mecanism și va trebui, cu ajutorul acestor bani, să continue, prin investiții și reforme, procesul de modernizare. ”Țara noastră trebuie să se pregătească adecvat pentru a face față provocărilor generate de tranziția spre o economie verde și de cea digitală, iar având sprijinul UE, societatea noastră trebuie să devină mai durabilă și mai rezilientă după ce va lăsa pandemia în urmă”, a subliniat europarlamentarul UDMR. Proiectele finanțate din Planul Național de Redresare și Reziliență întocmit de guvern vor trebui finalizate până în anul 2026.

*Grupul PPE este cel mai mare grup politic din Parlamentul European, cu 175 de deputați din toate statele membre ale UE.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc
%d blogeri au apreciat: