AcasăPOLITICAIuliu Winkler: Gândirea critică este o competență esențială pentru tineri

Iuliu Winkler: Gândirea critică este o competență esențială pentru tineri

[ad_1]

Este crucial să ne asigurăm că tinerii, după ce părăsesc băncile școlii, sunt echipați cu competențe suficiente de gândire critică astfel încât să nu cadă pradă dezinformării care este vehiculată masiv în mediul on-line, în primul rând pe platformele de socializare, a afirmat deputatul european Iuliu Winkler (UDMR, Grupul PPE).

”Dezinformarea, ca mijloc pus în slujba manipulării, există de când lumea, însă, în ultimii ani, utilizarea dezinformării, fake-news, în mediul on-line a cunoscut o creștere formidabilă. Am putut asista la adevărate campanii de dezinformare având ca țintă democrațiile europene, acestea fiind reale amenințări la adresa securității statelor membre ale Uniunii Europene. În ultimul an, pe fondul creat de pandemie, am asistat la un bombardament cu știri false în mediul on-line, fapt care a îngreunat informarea factuală despre virus, fiind pusă în pericol sănătatea cetățenilor noștri”, a declarat Winkler.

Potrivit acestuia, Grupul PPE din Parlamentul European (PE) susține faptul că UE trebuie să își consolideze propriile capacități de detectare, evidențiere și combatere a dezinformării. ”În acest proces, este important să susținem și programele europene, dar și pe cele din statele membre, care sunt menite să formeze și să consolideze gândirea critică în rândul tinerilor. În acest sens, accentul mai mare pus pe tematica europeană este important ca metodă de contracarare a dezinformării. Oferim astfel tinerilor surse verificate de informare și îi ajutăm să se apere singuri în fața dezinformării și a știrilor false”, a spus europarlamentarul UDMR.

Comisia Europeană, a arătat Iuliu Winkler,  a realizat un set de instrumente pe care le pune la dispoziția școlilor, a dascălilor, cu scopul de a-i sprijini în elaborarea de cursuri care să dezvolte gândirea critică în rândul tinerilor, să le formeze acestora abilitatea de a identifica și deosebi o știre falsă de una veridică.  

*Grupul PPE este cel mai mare grup politic din Parlamentul European, cu 175 de deputați din toate statele membre ale UE.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc