AcasăADMINISTRATIEInvestițiile în infrastructura rutieră și sănătate, prioritățile Consiliului Județean Sălaj în acest...

Investițiile în infrastructura rutieră și sănătate, prioritățile Consiliului Județean Sălaj în acest an

[ad_1]

Consiliul Județean (CJ) Sălaj propune pentru acest an un buget de 293,4 milioane de lei, cu 80 milioane de lei mai mare decât anul ( plus 37,9%). Mai mult de jumătate din bugetul consolidat se va îndrepta către investiții.

La secțiunea de funcționare sunt alocați peste 136 de milioane de lei, iar la cea de dezvoltare, peste 156 de milioane de lei, în creștere cu 60% față de anul trecut.

Potrivit CJ Sălaj, pe lista de priorități în acest an au fost incluse investițiile în infrastructura rutieră, în domeniul sănătății și al asistenței sociale. Pentru modernizarea și reabilitarea rețelei de drumuri județene sunt prevăzute 84,9 milioane de lei (față de 56 milioane de lei în 2020), alocările bugetare pentru sănătate ating 30 milioane de lei (față de 12 milioane anul trecut), în timp ce asistența socială beneficiază de 14,1 milioane de lei (față de 5,1 milioane de lei în anul precedent). Proiectele de investiții au ca sursă de finanțare fondurile europene, bugetul național, veniturile proprii, dar și excedentul bugetar pe anul trecut.

“În ultimii ani, la partea de cheltuieli de dezvoltare, nivelul atins nu a fost unul mulțumitor. În 2021, însă, am stabilit obiective clare pentru a îmbunătăți condițiile de trai ale sălăjenilor și vom depune toate eforturile pentru a realiza cât mai mult din ce ne-am propus. Anul acesta, dezvoltarea primează. Mă refer, aici, la reabilitarea și modernizarea rețelei de drumuri județene, la îmbunătățirea calității și accesibilității serviciilor medicale pentru pacienți, dar și la investițiile în amenajarea caselor de tip familial, care să asigure bunăstarea copiilor din sistemul de protecție socială. În an de pandemie alocăm sume consistente către investiții majore la Spitalului Județean de Urgență Zalău, pentru a dezvolta un sistem de sănătate solid și eficient. De asemenea, am analizat cu atenție toate cheltuielile care țin de instituțiile subordonate și vă asigur că nu facem risipă în ceea ce privește banul public”, a declarat președintele CJ Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu.

Potrivit vicepreședintelui CJ Sălaj, Szilágyi Róbert István, în întreg județul se va lucra în acest pe 14 șantiere.

O altă investiție importantă se referă la realizarea studiului de oportunitate pentru construirea unui parc industrial în județul Sălaj, în acest sens fiind alocați 150.000 de lei.

Proiectul de buget pentru acest an va fi supus votului consilierilor județeni în cadrul ședinței extraordinare ce va avea loc vineri, 9 aprilie.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc