AcasăSTIRIInvestiție de 7 milione de euro la Timișoara, făcută de Coca-Cola

Investiție de 7 milione de euro la Timișoara, făcută de Coca-Cola

Coca-Cola HBC România a investit şapte milioane de euro în fabrica din Timişoara, unde a fost realizată o linie de producţie de mare viteză pentru îmbutelierea dozelor, cu o capacitate maximă de 90.000 de doze pe oră.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Coca-Cola HBC România, cea mai mare companie din industria locală de băuturi, vineri a fost inaugurată investiţia într-o linie de producţie de mare viteză pentru îmbutelierea dozelor în fabrica de la Timişoara, care are o capacitate maximă de 90.000 de doze pe oră. Investiţia totală se ridică la suma de şapte milioane de euro.

Potrivit reprezentanţilor Coca-Cola HBC România, noua linie de îmbuteliere doze este cea mai rapidă de pe piaţa din ţară, capacitatea sa zilnică de producţie fiind de două milioane de doze.

De asemenea, în cadrul fabricii din Timişoara se află şi linia cea mai eficientă din punct de vedere energetic (410 kW / h) şi linia cu cel mai mic consum de apă pe litru de băutură produsă (1,1 litri). Proiectul a demarat în noiembrie 2016, iar perioada de testare a fost finalizată la sfârşitul lunii mai 2017.

„Suntem prezenţi pe piaţa românească de peste 25 de ani şi angajamentul nostru aici este foarte puternic. Acum, ne extindem rădăcinile la nivel local cu o nouă investiţie, în valoare de 7 milioane de euro, într-o linie de îmbuteliere doze de mare viteză. Această investiţie este o nouă confirmare a angajamentului nostru profund faţă de economia şi comunitatea locală. Suntem fericiţi că fabrica noastră din Timişoara dispune acum de cea mai rapidă linie de îmbuteliere pentru băuturi din România. De asemenea, suntem mândri de contribuţia noastră la nivelul comunităţii locale. Ne angajăm să investim în continuare, România este o piaţă foarte importantă în cadrul grupului Coca-Cola HBC”, a declarat directorul general al Coca-Cola HBC România, Jaak Mikkel.

La inaugurarea noii linii de îmbuteliere a dozelor a participat şi ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans G. Klemm, care a lăudat compania Coca-Cola, precizând că firma susţine crearea de noi locuri de muncă.

„Am aflat cu bucurie de extinderea capacităţii de producţie a fabricii Coca-Cola HBC din Timişoara. Coca-Cola oferă un exemplu de angajament demn de urmat, cu o prezenţă puternică în România de peste 25 de ani. Coca-Cola, unul dintre cele mai relevante branduri americane, susţine crearea de noi locuri de muncă pe piaţa românească şi continuă să sprijine comunităţile în care operează prin intermediul programelor de responsabilitate socială”, a declarat Hans G. Klemm.

Noua linie de îmbuteliere doze are la bază un sistem inovator de umplere, de ultimă generaţie, iar funcţionarea sa este asigurată de patru specialişti pe fiecare tură, susţinuţi de experţi din celelalte departamente ale fabricii. Cu o capacitate maximă de producţie de 90.000 de unităţi pe oră, în doze de 330 de mililitri şi 500 de mililitri, noua linie va deservi atât piaţa românească, cât şi pieţele europene, în viitor.

Fabrica Coca-Cola HBC din Timişoara a fost inaugurată în data de 12 august 1995. La acel moment, existau trei linii de producţie, toate înlocuite ulterior cu echipamente noi şi moderne. În fabrica din Timişoara se îmbuteliază în prezent produse din gama Coca-Cola, Fanta, Sprite, Schweppes, Nestea şi Joy. Aceste produse deservesc atât piaţa românească (cu excepţia Joy), cât şi alte ţări, în care fabrica din Timişoara exportă – Bulgaria, Croaţia, Bosnia şi Herţegovina, Macedonia, Grecia şi alte ţări din zonă.

Ambalajele produse şi îmbuteliate în fabrica din Timişoara, pe lângă dozele de 330 de mililitri şi de 500 de mililitri, includ: PET de 750 de mililitri (unic în Europa), PET de 1,5 litri, PET de 2 litri şi PET de 2,5 litri, pentru băuturile răcoritoare carbogazoase, şi PET de 500 de mililitri şi PET de 1,5 litri pentru produsele îmbuteliate în condiţii aseptice.

Coca-Cola HBC România are deschise trei fabrici în România, la Ploieşti, Poiana Negrii şi Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc