AcasăSTIRIHUNEDOARAInventatorul Corneliu Birtok-Băneasă, premiat de Institutul Aspen România

Inventatorul Corneliu Birtok-Băneasă, premiat de Institutul Aspen România

PremiuAspenCorneliuInventatorul Corneliu Birtok-Băneasă a fost premiat la Gala Institutului Aspen România, pentru filtrul special de aer pe care l-a inventat şi care poate reduce consumul de carburant la autovehicule cu până la 15 %.

Inginerul auto din Deva a fost recompensat cu Premiul “Focus on Tomorrow’s Leaders: Grassroots Innovation and Entrepreneurship”, care arată potenţialul de inovare şi antreprenoriat al celui care îl primeşte.

„Este o mare onoare şi, totodată, o surpriză plăcută, să primesc acest premiu din partea unei organizaţii a elitelor. Este un premiu care încununează ani de eforturi, de teste, în care am căutat să găsesc cea mai bună soluţie pentru a pune în practică o idee. Le mulţumesc tuturor celor care au avut încredere în ideea unui tânăr român, pentru că în acest fel s-a ajuns ca o invenţie să poată fi folosită în practică, iar rezultatele să confirme calculele de pe hârtie”, a spus inventatorul Corneliu Birtok-Băneasă.

Dincolo de testele făcute pe autoturismele unor cunoscuţi, filtrul special de aer creat de inventatorul român a fost implementat în practică şi de două companii mari de transport public. Folosit pe autobuzele Societăţii de Transport Public din Tulcea, în mai 2011, dispozitivul a reuşit să scadă consumul de GPL cu 8%. În octombrie 2011, cu acelaşi filtru s-a reuşit o eficientizare a consumului cu 12%, după ce a fost montat de Societatea de Transport Public din Alba Iulia pe motoarele Diesel ale unor autobuze folosite pe traseele locale.

În motivaţia care însoţeşte premiul Institutului Aspen România se arată că inventatorul român a primit până acum 12 medalii de aur, trei de argint şi două de bronz la diferite saloane de inventică şi concursuri internaţionale. Unul dintre premiile importante este cel acordat de Organizaţia Mondială pentru Proprietate Intelectuală (WIPO) în anul 2010, care l-a desemnat pe Corneliu Birtok-Băneasă ca fiind cel mai bun inventator prin „WIPO Award for Best Inventor”, la Geneva.

Ultima recunoaştere internaţională a produsului inventat de Corneliu Birtok-Băneasă a avut loc pe 17 noiembrie, când inginerul român a fost premiat cu medalia de aur a Salonului Innova din cadrul Concursului internaţional Bruxelles-EUREKA şi cu Premiul ARCA al delegaţiei de inventatori a Croaţiei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc