AcasăSTIRIIntotero: Hunedoara e marginalizată de Guvernul coaliției

Intotero: Hunedoara e marginalizată de Guvernul coaliției

[ad_1]

Parlamentul României a adoptat Bugetul de Stat pe anul 2021, chiar dacă PSD s-a împotrivit din răsputeri acestui proiect de austeritate, care nu aduce perspective bune pentru români.

Din păcate, este un moment nefericit și pentru județul Hunedoara. Sloganele din campanie, prin care liberalii se angajau să dezvolte județul, să dezvolte România, nu s-au menținut și când aceștia au ajuns la guvernare. În ultimele zile, de la tribuna Camerei Deputaților, am auzit multe neadevăruri și promisiuni goale de la actualii guvernanți. Însă, ceea ce vedem negru pe alb în bugetul propus, dezbătut și adoptat doar de coaliție, acela este adevărul.

Adevărul este că județul Hunedoara primește anul acesta mai puțini bani pentru întreținerea și modernizarea drumurilor județene, decât în anii precedenți, deși are cea mai mare rețea din țară.

Adevărul este că Guvernul Cîțu a inventat o nouă fișă bugetară, anexa 7/03 din Legea bugetului de stat pe anul 2021, prin care dă bani pentru investiții exclusiv administrațiilor de dreapta. Hunedoara nu este pe această listă exclusivistă.

Adevărul este reprezentanții Ministerului Finanțelor se aud pe înregistrarea Comisiei pentru buget spunând „nu susținem” pentru toate amendamentele pe care le-am făcut pentru județul Hunedoara, votul parlamentarilor de dreapta fiind în aceeași manieră. Spitale, școli, drumuri, toate au fost respinse. Inclusiv amendamentul pe care l-am depus pentru acoperirea drepturilor salariale pentru mineri a fost respins, parlamentarii hunedoreni PNL și USR-PLUS fiind printre cei care au votat împotriva propriului județ. Acesta este adevărul.

În aceste condiții, cu această guvernare ostilă, județul Hunedoara va avea patru ani grei în față, Consiliul Județean și primăriile din județ dispunând de resurse limitate.  Asta înseamnă servicii mai puține pentru cetățeni, condiții mai puțin favorabile pentru dezvoltare, instabilitate financiară, salarii întârziate și tăieri bugetare.

Chiar și așa, am toată încrederea că administrațiile locale și Consiliul Județean își vor duce proiectele de anvergură la bun sfârșit. Hunedorenii știu să se gospodărească singuri și au demonstrat în nenumărate rânduri că găsesc soluții pentru comunitate.

 

Natalia-Elena INTOTERO

Deputat PSD Hunedoara

Președintele Comisiei pentru învățământ

Material comandat de Birou Parlamentar Natalia Intotero

[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc