AcasăALERTAInspectoratul Școlar Regional pentru regiunea Vest ar putea fi la Deva

Inspectoratul Școlar Regional pentru regiunea Vest ar putea fi la Deva

Nici nu s-au încheiat bine controversele legate de funcționarea sediului regional al Finanțelor Publice, că o altă informație stă să zguduie regiunea Vest. Se pare că sediul viitorului Inspectorat Școlar Regional va fi la Deva, în județul Hunedoara și nu la Timișoara.

Deși nu există nici o informație oficială până în acest moment, se pare că municipiul Deva ar fi totuși preferat pentru a deveni centru regional al educației, întructât aici există o infrastructură mult peste cea a celorlalte județe din vest. La Timișoara, Inspectoratul Școlar funcționează într-o clădire retrocedată, pentru care Ministerul Educației Naționale plătește acum chirie 3.500 de euro lunar, în timp ce la Deva există un sediu nou, adăpostind atât Inspectoratul Școlar, cât și Casa Corpului Didactic. Un sediu modern și încăpător ar putea fi argumentul care să facă diferența în procesul de stabilire a sediului Inspectoratului Școlar Regional. De altfel, județul Timiș este pe ultimul loc în regiune în ceea ce privește spațiile educaționale proprii, iar zeci de școli, inclusiv inspectoratul, funcționează în spații retrocedate.

Informația potrivit căreia viitorul sediul regional al Inspectoratului Școlar va fi la Deva a fost confrmată de către fostul inspector școlar județean de la ISJ Timiș, Marin Popescu. Actualmente consilier județean, el susține că se așteaptă ca anunțul să fie făcut public în curând, decizia fiind deja luată. Marin Popescu spune, totuși, că un asemenea demers nu trebuie să fie acceptat de către cei din județul Timiș, iar autoritățile locale și județene timișene trebuie să se bată pentru educație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc