AcasăSTIRIIncidență de aproape 5 la mie în Petroșani

Incidență de aproape 5 la mie în Petroșani

[ad_1]

Numărul cazurilor de infecție cu virusul SARS CoV-2 e în continuare în creștere în municipiul Petroșani. Rata de incidență a COVID-19 se apropie de 5 la mia de locuitori. Primarul municipiului Petroșani a cerut DSP Hunedoara să-i prezinte rata de calcul a incidenței, susținând că pe raportările de la spital nu apar așa de multe cazuri.

Aproape 200 de infectați

Ultima raportare a Direcției de Sănătate Publică Hunedoara arată o creștere a cazurilor de COVID-19 în multe dintre localitățile hunedorene. Printre ele și municipiul Petroșani.

Statistica făcută publică luni dimineața de DSP Hunedoara arată la Petroșani o incidență de 4,89 la mia de locuitori, cu 198 de cazuri de infecție cu SARS CoV-2 în ultimele 14 zile. Municipiul Petroșani este principalul focar de COVID-19 din mediul urban.

Primarul Tiberiu Iacob – Ridzi a solicitat, luni, DSP Hunedoara să-i prezinte modalitatea de calcul a incidenței cazurilor de COVID – 19.

Primarul spune că raportările de la spital nu arată la fel de multe cazuri cum sunt prezentate de Direcția de Sănătate Publică Hunedoara.

”Am solicitat în această dimineață Direcției de Sănătate Publică Hunedoara să mi se prezinte modalitatea de calcul a incidenței cazurilor de COVID -19, precum și numărul de teste efectuate zilnic la Petroșani, pe ultimele două săptămâni”, a declarat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Sursa citată susține că directorul DSP Hunedoara i-a explicat că în raportare intră și testele prelevate în alte părți decât la unitatea medicală, dar spune că tot vrea să știe care este situația exactă.

Străzi spălate, scări de bloc dezinfectate

Municipiul Petroșani se află încă de săptămâna trecută în scenariul roșu, ca urmare a faptului că incidența cazurilor de COVID – 19 a depășit 3/ 1000 de locuitori.

Administrația locală a reînceput acțiunile de spălare a zonelor aglomerate, de dezinfecție a scărilor de bloc și de reumplere cu dezinfectant a dispenserelor montate încă de anul trecut în blocuri.

”Mai mult de atât nu putem face. Nu mai avem nici poliția locală în subordine pentru a-i trimite să-i atenționeze pe oameni să poarte corect masca”, spune Tiberiu Iacob-Ridzi.

Reprezentanții municipalității nu-și pot explica de ce la Petroșani rata de infectare continuă să crească. Le recomandă petroșănenilor să se protejeze pe ei, dar și pe cei din jur, purtând masca și dezinfectându-se frecvent pe mâini, în încercarea de a stopa creșterea cazurilor dre COVID-19.

[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc
%d blogeri au apreciat: