AcasăADVERTORIALÎncărcătoarele wireless - ce sunt și cum funcționează mai exact: PRO &...

Încărcătoarele wireless – ce sunt și cum funcționează mai exact: PRO & CONTRA

Încărcătoarele wireless pentru smartphone-uri și căști audio au o istorie destul de recentă, încă de la început reprezentând o tehnologie inovatoare. Cu toate acestea, nu multe persoane din România au apelat la utilizarea lor, din diferite motive. Unul dintre ele constă în compatibilitate, ele putând fi folosite doar cu modele mai noi ale device-urilor și în anumite cazuri. Acum, această tehnologie a evoluat și a devenit mult mai disponibilă, iar pentru a-ți da seama dacă ți se potrivește, ar trebui să știi cum funcționează cu adevărat și ce avantaje și dezavantaje prezintă. 

Argumente PRO & CONTRA în folosirea unui încărcător wireless

  1. Cum funcționează încărcătoarele wireless

Încărcarea fără fir are la bază utilizarea unei platforme care transmite unde electromagnetice, ce sunt receptate de o bobină încorporată în spatele telefonului și sunt transformate în electricitate. Acest tip de tehnologie a fost foarte rapid adoptată de cele mai mari companii producătoare de smartphone-uri, pentru a oferi clienților mai multe argumente pentru achiziționarea telefoanelor. Încărcarea wireless se mai numește și încărcare Qi, ce oferă diferitelor gadgeturi posibilitatea de a fi compatibile unele cu altele. Ea funcționează pe distanțe scurte, însă te scapă de cabluri, având un design foarte plăcut. De asemenea, este foarte rapidă, pad-urile sunt rezistente la căldură și întreg procesul este simplu și sigur. 

  1. Avantaje ale încărcătoarelor wireless

Principalul avantaj constă în controlul inteligent al pad-ului, care reglează temperatura în timpul încărcării și protejează telefonul împotriva supraîncărcării și scurtcircuitării. De asemenea, are o compatibilitate universală, nefiind nevoie să mai îndepărtezi husa smartphone-ului. Un alt avantaj pe care îl au și modelele de încărcătoare wireless de la Lumaudio este acela de protejare a cablului original și a mufei. În plus, procesul începe imediat ce pui pe platformă telefonul și îl poți ridica și folosi rapid pentru apeluri sau mesaje. Nu în ultimul rând, prețurile acestora sunt la fel ca cele ale încărcătoarelor clasice. În plus, chiar dacă le ai pe amândouă, le poți alterna în funcție de nevoile tale. 

  1. Dezavantaje ale încărcătoarelor wireless

Un dezavantaj constă în faptul că nu vei putea folosi telefonul în același timp în care se încarcă. El va fi deconectat de la acest proces și trebuie poziționat corect înapoi pe pad. Pentru că oamenii sunt obișnuiți să lase telefonul oriunde după ce l-au utilizat, acum este nevoie să acorzi o atenție mai mare acestui detaliu. De asemenea, unele încărcătoare wireless nu încarcă mai rapid decât cele cu cablu. De aceea, trebuie să alegi un produs cât mai performant, pentru a beneficia de acest avantaj. Este important ca materialele să fie unele premium, designul ergonomic și să dispună de protecție multiplă. Dacă îți dorești mai multe sfaturi despre cum să încarci telefonul mobil pentru ca bateria să te țină cât mai mult, poți da click aici

Așadar, dacă te gândești să achiziționezi un astfel de încărcător wireless, ia în considerare sfaturile și informațiile de mai sus și alege dispozitive cât mai inteligente, care dispun de tehnologii inovatoare. 

Sursa foto: Unsplash.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc