AcasăSPORTÎn top în calificări, aproape de podium, în finale

În top în calificări, aproape de podium, în finale

Maria-Bianca-BeczePetroşeneanca Bianca Becze a fost la doar un pas de a se întoarce cu o medalie la gât din Ţara Soarelui Răsare. Componentă a lotului naţional de gimnastică aerobică, hunedoreanca a terminat aproape de podium „Suzuki Cup”, a doua etapă de Cupă Mondială a anului, programată la finalul săptămânii, la Tokyo, în Japonia.

Gimnasta formată la clubul din Valea Jiului, unde mama sa, Elena Becze, este încă antrenoare, a impresionat în calificări, acolo unde a terminat prima la individual şi a treia în proba perechilor (alături de Marius Petruşe), dar n-a reuşit să repete prestaţia şi în finale, acolo unde a terminat doar pe patru, respectiv cinci, din cele opt naţiuni participante. La start, s-au aflat campioni ai gimnasticii aerobice din Australia, Austria, China, Spania, Franţa, Italia, Japonia, Coreea de Sud, Mongolia, Noua Zeelandă, România şi Vietnam. Pentru delegaţia României, întrecerea din Extremul Orient a însemnat un test important în vederea viitoarelor întreceri mondiale şi europene, hunedoreanca născută în sudul judeţului fiind piesă de bază în echipa României. „Cupa Suzuki” a debutat în anul 1990, numai cu disputele la individual masculin, iar ulterior, au apărut şi probele feminine.

Secţiile de gimnastică aerobică ale CSŞ Petroşani şi CNS CSŞ „Cetate” îşi fac încălzirea pentru una din primele competiţii importante ale noului calendar competiţional. Cu atât mai mult cu cât vor evolua „acasă”, la a XVI-a ediţie a „Cupei Cetăţii”. Devenită tradiţie, întrecerea din municipiul reşedinţă de judeţ va avea loc în 27 şi 28 aprilie, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” şi va aduce la start alte opt cluburi de profil din România, precum şi sportivi din cadrul loturilor naţionale de juniori şi seniori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc