AcasăADVERTORIAL În concediu acasă: 5 sfaturi pentru amenajarea casei de vacanță

 În concediu acasă: 5 sfaturi pentru amenajarea casei de vacanță

Casele de vacanță, deși sunt un concept tipic american, au câștigat din ce în ce mai multă popularitate, mai ales pentru confortul pe care acestea ți-l oferă. Atunci când ai o asemenea casă ai posibilitatea de a evada câteva zile sau chiar săptămâni din an din ritmul cotidian și de a te relaxa, fără o investiție foarte mare.

Dacă te numeri printre norocoșii ce au un asemenea loc de refugiu, iată 5 sfaturi pentru amenajarea casei:

1. Alege de la bun început în ce stil vrei să decorezi

Locația unde se află casa de vacanță poate ave un impact în modul în care vei dori să amenajezi casa. Dacă spre exemplu ai o casă la munte, cel mai probabil îți vei dori ca în livingul tău principala piesă centrală să fie un șemineu și poate în întreaga ta casă să predomine lemnul, însă la o casă la mare vei vrea să îți dea senzația de răcoare. Mai mult, casa ta de vacanță ar trebui să aibă un design cu totul și cu totul diferit de cel pe care îl ai acasă, tocmai pentru a te ajuta în procesul tău de relaxare.  Poți opta pentru un stil scandinav, industrial sau poate unul shabby-chic, mult mai feminin.  

2. Gândește-te la ce activități îți propui să desfășori

Casa de vacanță va trebui să fie la fel de funcțională ca cea de acasă, mai ales dacă îți propui să stai o perioadă mai îndelungată de timp acolo. De aceea, în funcție de acestea poți opta pentru a realiza o cameră ce ține loc și de birou, cu toate facilitățile necesare, o bibliotecă sau o cameră nouă de oaspeți. 

3. Amenajează spațiul verde de care dispui

Cu siguranță dacă casa ta dispune de o curte, atunci ești mult mai câștigat. Îți vei putea petrece zilele de vară citind în grădină, copiii se pot juca sau, dacă mergeți în vacanță alături de prieteni, puteți găzdui petreceri în grădină. Amenajează-ți curtea folosind un mobilier de grădină de pe Auchan.ro, alături de câteva decorațiuni, cum ar fi: ghirlande luminoase decorative, pături și perne colorate sau plante verzi mari. 

4. Nu face investiții mari

O casă de vacanță este o locuință pe care o folosești, în general, de 2 sau 3 ori pe an. Deși vei avea tendința de a face investiții mari, acest fapt nu este tocmai inteligent, tocmai pentru că nu te vei bucura de ele. Poți alege să-ți redecorezi locuința principală, iar câteva dintre obiecte să le recondiționezi și să le duci către casa de vacanță. 

5. Asigură-te că ai un sistem de siguranță

Atunci când nu locuiești în acea casă este important să te asiguri pe tot parcursul anului că lucrurile tale sunt în siguranță sau că nu are loc o situație neplăcută. Astfel, securizează-ți grădina și casa cu ajutorul unor camere de filmat, la care să ai acces în permanență, din confortul casei tale. 

Urmează cele 5 sfaturi și bucură-te de fiecare clipă de vacanță petrecută în noua ta casă. 

Sursa foto: pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc