AcasăSTIRIHUNEDOARAHunedorenii sunt așteptați la Ziua Recoltei

Hunedorenii sunt așteptați la Ziua Recoltei

Ziua Recoltei se va desfăşura, astăzi şi mâine, în localitatea Cristur, de lângă Deva. Acolo au fost pregătite standurile de expunere, dar şi zone special amenajate pentru mâncat şi băut produse tradiţionale româneşti, de la sarmale şi tocană, la vin şi must. Până la Cristur se poate ajunge gratuit, cu microbuze, special marcate, puse la dispoziţie de societatea locală de transport.

Organizatorii au pregătit pentru astăzi, de la ora 14.30, mai multe  competiţii cum ar fi  ”cea mai frumoasă legumă”, „împinsul roabei” sau „trasul de funie”. Evenimentul va continua cu recitaluri susţinute de Ansamblul Românaşul, format din elevi ai Liceului de Muzică şi Arte Plastice „Sigismund Toduţă” din Deva, grupul folcloric Hunedorenii, condus de Ica Pop, spectacol folcloric Lorena Chereji şi Cosminuţ Ardeleanu cu formaţia.

Chiar daca se numește ZIUA RECOLTEI, evenimentul continuă și pe parcurslui celei de a doua zile, duminică, de la ora 8, cu fanfară , o prezentare de utilaje agricole şi concursul „devoratorii de virşli”. Muzica va fi oferită de Ansamblul Silvana, al Casei de Cultură Drăgan Muntean din Deva, ansamblurile Haţegana şi Bucura, Mihai Petreuş, Nelu Ban Fântână, Ansamblul Ritmuri Zărădene, Cristian Fodor, Ana Almăşana Ciontea şi Bogdan Toma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc