AcasăADVERTORIALHidrofor sau pompă submersibilă? Diferențe și asemănări

Hidrofor sau pompă submersibilă? Diferențe și asemănări

Alimentarea cu apă a unei locuințe sau suprafețe reprezintă o necesitate absolută, indiferent de domeniul de activitate, fie el profesional sau casnic. Într-o gospodărie sau atelier este constant nevoie atât de apă potabilă, cât și menajeră. Aprovizionarea casei sau a terenului cu acces la apă curentă și curată se poate realiza prin utilizarea unui hidrofor sau a unei pompe submersibile. Află care sunt diferențele, dar și asemănările dintre acestea și informează-te corect pentru a face alegerea cea mai bună pentru tine și proprietatea ta.

Ce este hidroforul și ce este pompa submersibilă?

Înainte de a parcurge principalele noțiuni introductive în ceea ce privește cele două elemente analizate, trebuie menționat faptul că utilitatea acestora diferă de la caz la caz, în funcție de nevoile individuale ale gospodarului și ale suprafeței vizate. Alegerea sistemului de alimentare cu apă trebuie realizată în baza unor considerente subiective și personale, astfel încât alegerea finală să potrivească tipului de aprovizionare dorit.

·       Hidroforul 

Acesta reprezintă o modalitate de extragere a apei prin aspirație, astfel că apa este extrasă vertical din puț și ulterior transmisă utilităților din gospodărie. Utilajul se poate regăsi sub două forme:

·       complet echipat, cu capacitate de aspirație a apei de până la 8 metrii;

·       cu ejector, dotat cu două țevi ce-i permit accesul la adâncimi mai mari, comparativ cu cel simplu.

Amplasarea hidroforului se face deasupra sursei de apă, într-o anexă adiacentă puțului sau a râului. Costurile de achiziție sunt reduse iar performanța este de calitate superioară. Hidroforul necesită amorsare, însă materialele din care este construit îi conferă un statut puternic împotriva factorilor externi ce determină coroziunea sau uzura.

·       Pompa submersibilă

Sistemul de operare al pompei submersibile se caracterizează prin împingerea apei din pânza freatică. Motorul acesteia este sigilat, astfel că șansele unui scurtcircuit la nivelul acestuia sunt complet eliminate. Utilajul se montează prin scufundarea în sursa de apă, pe care mai apoi o deplasează puternic  spre exterior. Acestea sunt autoamorsabile și, datorită modului de generare a fluxului de apă, creează o presiune mai mare, comparativ cu hidroforul, al cărui mecanism de pompare funcționează prin aspirație. Astfel, costurile de energie sunt mai reduse în cazul pompelor.

Spre deosebire de hidroforul simplu, ale cărui zgomote produse în timpul utilizării pot atinge cote deranjante (resimțite în special în cazul amenajării în casă a aparatului), pompele submersibile beneficiază de un sistem silențios, favorizat de amplasarea acestora submersată direct în sursa de apă.

Utilajele de gestionare a apei variază în funcție de dimensiunea dorită și scopul vizat, iar aici găsești pompe submersibile potrivite oricărei nevoi. Indiferent de instrumentul pe care îl consideri cel mai benefic spațiului tău, fie el hidrofor, fie pompă submersibilă, pe Bricolaj.ro vei găsi toate utilajele și aparatele necesare pentru a transforma visul tău în realitate.

În concluzie, atât hidroforul cât și pompa reprezintă variante eficiente și stabile, care vor asigura locuinței tale aprovizionarea necesară. Informeaza-te corect și alege în perfectă cunoștință de cauză aparatul de extras apă potrivit ție și nevoilor tale.

Sursă foto: Pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc