AcasăSTIRICARAS-SEVERINHârtia igienică dispare din toaletele trenurilor în 10 minute. Săpunul "rezistă" o...

Hârtia igienică dispare din toaletele trenurilor în 10 minute. Săpunul „rezistă” o oră

tren privatHârtia igienică dispare din toaletele trenurilor în aproximativ 10 minute de la momentul în care a fost pusă, în timp ce săpunul „rezistă” aproape o oră până când să fie luat de cineva, rezultă din observaţiile făcute de angajaţii operatorului privat de călătorie pe căile ferate Transferociar Călători.

Compania operează numai cu trenuri private de călători pe diferite rute din ţară, conducerea acesteia apreciind că este  nevoie de o minimă educaţie pentru ca pasagerii să se lepede de obiceiurile proaste, inclusiv acela de a da şapgă conductorului.

Când intrăm pe o rută nouă, destul de mulţi călători, care până atunci circulaseră cu operatorul feroviar de stat, încearcă să dea şpagă controlorului. Apucăturile cu care vin sunt clare, încearcă să meargă fără bilet. Când deschidem o nouă rută se fură perdele, iar unii călători scriu pe pereţi şi mănâncă seminţe. Oamenii îşi schimbă comportamentul când văd că au altfel de condiţii şi când li se atrage atenţia„, a declarat Dumitru Bărbăcuţi, directorul general al Transferoviar Călători (TFC), citat de citynews.ro.

El spune că pe anumite rute, societatea pe care o conduce are contracte cu firme de pază.

„În general, oamenii respectă curăţenia. Am reuşit în anumite automotoare să montăm sisteme de supraveghere video. Mai dispar din când în când perdele, mai ales pe secţia Olteniţa, dar şi coşuri de gunoi. Avem probleme cu cei care ascultă muzică dată tare. Am reuşit să eliminăm mâncatul de seminţe şi fumatul în tren. În schimb, hârtia igienică şi săpunul din toalete se fură în continuare, pentru că nu poţi sta la uşa WC-ului şi nici să montezi camere video. În toaletă, fiind singuri, ori fumează, ori sustrag hârtia igienică şi săpunul„, a adăugat directorul firmei.

Potrivit acestuia, trenurile private au recâştigat călători care optaseră să meargă cu maşina proprie sau cu microbuzul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc