AcasăSOCIALGuvernul a deblocat fondurile pentru continuarea lucrărilor la domeniul schiabil Transalpina

Guvernul a deblocat fondurile pentru continuarea lucrărilor la domeniul schiabil Transalpina

Guvernul a decis deblocarea sumei de 43 de milioane lei pentru continuarea lucrărilor la mai multe obiective turistice din țară, printre care și cele de la domeniul schiabil Transalpina.
Mai multe obiective turistice din Borsec, Govora sau Voineasa şi domeniile schiabile din Câmpulung Moldovenesc, Petroşani şi Lupeni (Straja) se vor putea finaliza până la sfârşitului anului 2016, odată cu deblocarea sumei de 43 de milioane lei pe care Executivul a decis să o deblocheze printr-o Hotărâre aprobată în ultima ședință. Prin acest document se facilitează finanţarea unor proiecte de investiţii în turism precum şi finalizarea obiectivelor de investiţii aflate în derulare şi a căror finanţare a fost întreruptă după anul 2013.
”Până la finalul anului 2016, prin deblocarea a 43 de milioane lei se vor putea finaliza câteva proiecte majore de investiţii în infrastructura turistică. Vom acorda prioritate proiectelor aflate într-un stadiu avansat de executare, 80-90% şi mă refer, de exemplu, la obiectivele turistice situate în localităţile Borsec, Govora, Voineasa şi la domeniile schiabile din Câmpulung Moldovenesc, Petroşani şi Lupeni (Straja)”, a declarat ministrul Economiei, Costin Borc.

Borc a adăugat că în bugetul ANT au fost transferaţi la rectificarea bugetară circa 4 milioane de lei pentru acţiuni de de promovare.

”Am considerat necesar să suplimentăm bugetul ANT şi mă bucur că am reuşit, cu ocazia rectificării bugetare, să transferăm 4 milioane de lei pentru acţiuni de promovare. Vom putea continua astfel să ne consolidăm prezenţa online într-un domeniu în care componenta digitală este definitorie. Dezvoltăm şi transformăm platforma naţională de turism online într-un portal modern şi integrat de turism şi, de asemenea, alocăm fonduri pentru o serie de acţiuni importante de marketing orientate către incoming”, a mai spus Borc.

Construcția domeniului schiabil Vidra-Transalpina a început în anul 2011, acesta dorindu-se a fi unul dintre cele mai mari și frumoase din țară.  În proiect sunt peste 80 de km de pârtii ce ajung până la 2100 m altitudine, majoritatea în goluri alpine. În martie 2012 a fost inaugurată prima pârtie de ski, Partia de ski Mioarele, iar în 22 decembrie 2012 s-a deschis oficial acest domeniu schiabial.  Pe timpul iernii la Vidra se poate ajunge la ski dinspre Valea Oltului pe DN7A (Brezoi – Malaia – Voineasa – Vidra- Obârșia Lotrului. În conditii de vreme nu foarte rea se poate ajunge și dinspre Petrosani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc
%d blogeri au apreciat: