AcasăSTIRIHUNEDOARAGuvernul a alocat 258.000 de lei pentru salariaţii concediaţi de la Complexul...

Guvernul a alocat 258.000 de lei pentru salariaţii concediaţi de la Complexul Energetic Hunedoara

Guvernul a adoptat, în şedinţa de miercuri, un proiect de Hotărâre privind alocarea unei sume de 258.000 de lei din bugetul asigurărilor pentru şomaj pe anul 2018 pentru plata venitului lunar de completare de care beneficiază persoanele disponibilizate de la Complexul Energetic Hunedoara.

Potrivit notei de fundamentare a proiectului, suma se acordă ca măsură de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare.

„Măsura concedierii colective va afecta un număr total de 920 salariaţi, conform Planului de disponibilizare aprobat. Concedierea colectivă se va desfăşura în două etape şi va avea loc în termen de 90 zile calendaristice de la intrarea în vigoare a prezentei Hotărâri a Guvernului. Astfel, termenul estimat este luna decembrie 2018. Concedierea colectivă se încadrează în obiectivele cuprinse în Planul de închidere autorizat prin Decizia C(2018) 1001 final a Comisiei Europene, din data de 16 februarie 2018”, potrivit documentaţiei care însoţeşte HG adoptată.

În baza prevederilor Decizei 2010/787/UE a Consiliului din 10 decembrie 2010 privind ajutorul de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive, a fost întocmit Planul de închidere pentru accesarea ajutorului de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive din Valea Jiului.

Pentru anul 2018, în conformitate cu modificările aprobate în Planul de închidere, Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A., îşi reduce activitatea şi este pusă în situaţia desfiinţării locurilor de muncă aferente, prin concedieri colective cu măsuri de protecţie socială. In acest sens a fost întocmit Planul de disponibilizare pentru anul 2018, care cuprinde numărul de salariaţi ce urmează a fi concediaţi precum şi măsurile de protecţie socială de care beneficiază fiecare salariat în conformitate cu prevederile legislative din domeniul protecţiei sociale.

Planul de disponibilizare prevede a fi disponibilizate prin concediere colectivă în trimestrul IV anul 2018, un număr de 920 persoane în două etape. Astfel, la data de 01.11.2018 un număr de 70 persoane, iar la data de 31.12. 2018 un număr de 850 persoane.

 

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc