AcasăADVERTORIALGreșeli de amenajare interioară care îți pot afecta starea de spirit. Cum...

Greșeli de amenajare interioară care îți pot afecta starea de spirit. Cum le poți evita?

Locuința este spațiul în care ne petrecem majoritatea timpului. De aceea, ea trebuie să îndeplinească diverse criterii pentru a ne simți cu adevărat acasă, atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic. 

Funcționalitatea casei este indispensabilă pentru a ne asigura un confort sporit și, bineînțeles, pentru a nu face compromisuri când vine vorba despre nevoile de bază. Cu toate acestea, o altă parte importantă în amenajarea interioară este cea legată de aspect. Fie că suntem conștienți sau nu de acest lucru, estetica locuinței ne influențează mai mult decât am putea crede. Iată ce poți face pentru a te asigura că locuința ta va fi o oază de relaxare și, de asemenea, ce greșeli îți pot afecta starea de spirit.

Greșeli frecvente de amenajare interioară

Anumite greșeli de amenajare interioară îți pot afecta starea de spirit și te îți pot suprasolicita simțurile. Dacă te simți mereu copleșit când petreci timp acasă și nu ai un răspuns poți încerca să acorzi atenție următoarelor detalii.

Cromatica

Cromatica este crucială atunci când vine vorba despre amenajarea interioară. Din punct de vedere psihologic, culorile au un impact puternic asupra noastră. Experții în domeniu recomandă utilizarea culorilor care au un efect relaxant, care să ne solicite cât mai puțin din punct de vedere vizual. Culorile puternice, precum roșul, pot intensifica anumite sentimente de anxietate sau neliniște, un aspect important pe care ar trebui să îl cunoști înainte de a alege cromatica locuinței tale. Pe de altă parte, culorile reci, precum albastrul, pot provoca stări de oboseală sau tristețe. Dacă preferi astfel de culori, totuși, poți încerca diferite variații, precum rozul, cărămiziul (în cazul roșului) sau nuanțe de gri-albastru (în cazul albastrului).

Texturile utilizate

Deși este adesea trecut cu vederea, simțul tactil ne influențează foarte mult starea de spirit. Pentru a activa acest simț în mod pozitiv sunt recomandate texturile fine, plăcute la atingere, precum covoarele din materiale cât mai netede sau gresia, deoarece aceasta are o suprafață delicată. Din fericire, gresia poate imita o multitudine de materiale, precum piatra sau lemnul, ceea ce ne poate aduce un plus din punct de vedere vizual. Pe hornbach.ro poți găsi o selecție variată de gresie pentru casa ta, cu diferite aspecte și finisaje, potrivite pentru orice preferință sau stil de amenajare interioară.

Lumina

Lumina naturală este foarte importantă pentru starea noastră de spirit. Anumite greșeli de amenajare interioară pot afecta cantitatea de lumină care pătrunde în casă și, astfel, ne putem confrunta cu stări negative fără un motiv cunoscut. Evită orice tip de amenajare care blochează lumina naturală, precum decorarea excesivă în apropierea ferestrelor. De asemenea, dacă locuința ta nu este expusă la lumină naturală din abundență, asigură-te că lumina artificială este una cât mai caldă. Aceasta are un impact pozitiv asupra noastră din punct de vedere psihologic și ne poate face să ne simțim mai relaxați și mai fericiți.

Spațiul în care locuim are un impact puternic asupra noastră, în special din punct de vedere psihologic. Astfel, este important să ne asigurăm că acesta îndeplinește toate criteriile de confort și, cu atât mai mult, menține o stare de spirit cât mai pozitivă pentru a ne simți cu adevărat acasă. 

Sursa foto: unsplash.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc