Gorjenii, primii la virşli şi la alergat

0
1129

Prima ediţie a Semimaratonului Virşlilor a strâns la start peste 300 de participanţi din ţară, dar şi de dincolo de graniţe. Doi gorjeni au alergat cel mai bine cei 21 de kilometri care au legat Hunedoara de Deva, ambii reuşind cei mai buni timpi personali din acest sezon!

Un hunedorean din Sântămăria Orlea s-a ales cu 200 de dolari după ce a fost primul dintre conjudeţenii săi care a trecut linia de sosire. Un grup de englezi, un etiopian, o japoneză şi nea Gheorghe Moşion (80 de ani) au fost sarea şi piperul celui mai iute semimaraton din ţară. La 24 de ani, Gabriel Gorun din Târgu Jiu a fost cel mai rapid competitor al întrecerii organizate în weekend. E atlet cu acte în regulă şi spune că sloganul sub care s-a desfăşurat prima ediţie a Semimaratonului Virşlilor (n.red. – cel mai iute semimaraton) i se potriveşte de minune. Şi asta pentru că timpul scos pe traseul ce a legat Castelul Corvinilor şi Cetatea Devei este cel mai bun din acest sezon. Cronometrul s-a oprit undeva după ceva mai mult de 70 de minute. Suficient cât să-i aducă prima poziţie în top.

„A fost foarte bine pentru o competiţie aflată la început de drum. Traseul a fost bine pus la punct şi n-o spun doar pentru că am câştigat. Cu tot cu acea porţiune de teren accidentat. M-am simţit bine pe tot traseul, cu excepţia ultimului kilometru, când întotdeauna este mai greu. Dar totul a ieşit cu bine. O să încerc să vin şi la viitoarele ediţii şi să ţintesc din nou podiumul. Pentru mine se potriveşte de minune sloganul de <Cel mai iute semimaraton>, pentru că e cel mai bun timp al meu în acest sezon”, a povestit gorjeanul.

Întâmplător sau nu, tot din oraşul lui Brâncuşi a venit şi învingătoarea de la feminin. Laura Popescu are doar 19 ani şi deja a pierdut şirul competiţiilor la care a urcat pe podium numai în acest an. De la Braşov şi Sfântu Gheorghe, până la Cluj şi Bucureşti. Acum va ţine minte şi finişul de la Deva, locul în care s-a pregătit şi în urmă cu un an, în cantonament. „Traseul mi-a plăcut la început, pentru că a fost pe şosea, apoi a venit acea porţiune de teren accidentat, cu mult noroi, dar ne-am descurcat bine până la final. Chiar dacă, cu vreo 500 de metri înainte de final, am avut ceva probleme fizice, le-am depăşit pentru că ăsta e unul dintre scopurile unei astfel de competiţii. Am fost înscrisă de antrenorul meu de la club, noi ştiam bine zona pentru că am fost în cantonament în trecut aici. Mi-a plăcut foarte mult atmosfera, organizarea, oamenii care s-au strâns să ne aplaude în oraş, iar pentru prima ediţie totul a fost foarte bine. Voi reveni cu siguranţă şi la anul”, a spus cea mai iute dintre cele peste 50 de femei înscrise la start.

Organizatorii s-au ţinut de promisiune şi au oferit, prin intermediul unui hunedorean stabilit în Statele Unite ale Americii, 200 de dolari primului localnic care trece linia de sosire. Iosif Saroşi (Retezatul Haţeg) este un obişnuit al maratoanelor şi semimaratoanelor, astfel că pentru el, cei 21 de kilometri parcurşi au fost floare la ureche.  „A fost un concurs inedit, întrucât la toate întrecerile la care am participat nu am dat peste un traseu în care să alterneze alergarea pe şosea şi pe macadam. Vreau să vin şi la următoarea ediţie cu siguranţă! Banii primiţi o să îi investesc, cel mai probabil, în echipament sportiv. Asta fac de mult timp şi îmi sunt de folos şi acum”, a povestit cel mai iute hunedorean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.