AcasăADMINISTRATIEGhidul de construire în zona montană a județului Bihor, adaptat fiecărei localități,...

Ghidul de construire în zona montană a județului Bihor, adaptat fiecărei localități, în funcție de specificul și tradiția locală

[ad_1]

Ghidul de construire în zona montană, document pus în dezbatere publică de Consiliul Județean (CJ) Bihor la începutul acestei luni, a fost analizat miercuri, într-o întâlnire de lucru, la care au participat conducerea adminsitrației județene, arhitectul șef al județului, Ioana Filip, decanul Facultății de Construcții, Cadastru și Arhitectură din Oradea,  prof. univ. dr. Marcela Prada, reprezentanți din teritoriu ai Grupului de Lucru Rural al Ordinului Arhitecților din România (OAR) și alți arhitecți.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre modelul propus de OAR, Ghidul de Arhitectură pentru încadrarea în specificul local din mediul rural, zona Crișana – munte.

,,Urmează să identificăm concret Unitățile Administrativ – Teritoriale din zona montană din județ pentru care acest ghid va putea fi un instrument util care să le paveze drumul spre viitor. Această colaborare între Consiliul Județean Bihor și mediul de specialitate ar putea fi o bază solidă pentru ca acest ghid să fie adoptat de primăriile din județ ce se încadrează în zona montană”, a declarat președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan.

Grupul de arhitecți, reprezentanții Grupului de Lucru Rural al OAR precum și Facultatea de Construcții, Cadastru și Arhitectură, și-au exprimat disponibilitatea de a colabora atât cu Consiliul Județean Bihor cât și cu autoritățile publice locale din județ pentru ca acest ghid să devină o realitate adaptată fiecărei localități, în funcție de specificul și tradiția locală. Scopul este acela de se stopa construirea haotică în zonele montane și de a se dezvolta turismul fără ca natura, sau chiar specificul local tradițional, să fie afectate.

Ghidul de construcție în zona montană a județului Bihor se află în transparență decizională, urmând ca în această primăvară să fie votat într-o ședință ordinară a Consiliului Județean.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc
%d blogeri au apreciat: