AcasăSĂNĂTATEFundație a ministrului Mediului, finanțată de guvernul Ungariei, va înfiinţa un centru...

Fundație a ministrului Mediului, finanțată de guvernul Ungariei, va înfiinţa un centru de cardiologie intervenţională la spitalul din Miercurea Ciuc

[ad_1]

Fundația Mens Sana, al cărui președinte este senatorul UDMR Barna Tánczos, numit în decembrie ministru al
Mediului, va primi de la Guvernul Ungariei echipamentele cu care urmează să fie dotat un centru de cardiologie intervenţională la Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc.

Dotarea spitalului a fost anunţată sâmbătă seara de Fundaţia Mens Sana, care a fost solicitată să intermedieze acest proces, comunicatul acesteia fiind publicat de serviciul de presă al UDMR. Fundaţia a anunţat că valoarea sprijinului alocat este de 925 milioane de forinți, iar echipamentele cu care urmează să fie dotat spitalul vor ajunge în proprietatea fundaţiei şi vor fi folosite de spital.

În comunicat este citată Judit Konrád, managerul Spitalului de Urgenţă Miercurea Ciuc, care a explicat că spitalul se pregăteşte de ani buni să-şi dezvolte secţia de cardiologie. Specialişti din Miercurea Ciuc au finalizat deja, sau se află încă la cursuri de specializare pentru a dobândi cunoştinţele necesare în vederea funcţionării unui centru de cardiologie intervenţională. Managerul spitalului a mai anunţat că de mult timp se străduiesc să creeze condiţii pentru intervenţii cardiologice pacienţilor din Ţinutul Secuiesc, astfel ca un pacient cu infarct, de exemplu, să nu trebuiască să mai fie transportat ore în şir până la un centru de intervenţie.

Csaba István Balogh, şeful departamentului de cardiologie, a declarat că, anual, în medie, 600 de pacienţi sunt trimişi de la Miercurea Ciuc la centrele universitare pentru îngrijiri cardiologice intervenţionale de urgenţă. Medicul primar a adăugat că, în ceea ce priveşte resursele umane, sunt pregătiţi să lucreze, astfel, unul dintre cardiologii lor a terminat deja specializarea cu dispozitive implantabile, iar alţi doi medici se specializează în proceduri de arteră coronariană şi vor absolvi în luna mai.

„Devine realitate un vis de zece ani. Munca planificată, pregătirea și perseverența specialiștilor spitalului, parteneriatul strategic între Guvernul Ungariei și UDMR face posibilă dezvoltarea. Realizarea centrului de cardiologie intervențională va fi un pas important în dezvoltarea Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc. Spitalul va oferi un nou serviciu, vom ajuta oamenii din județ și din zonă să primească serviciile medicale necesare aici, acasă sau aproape de localitatea lor. Scopul nostru este ca în spitalul din Miercurea Ciuc să fie disponibile din ce în ce mai multe servicii și specialiști, instituția se dezvoltă conform planurilor, dinamic. Dezvoltarea sistemului sanitar este prioritate pentru noi, fiind indispensabil pentru un județ sigur și sănătos”, a declarat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, în a cărui subordine funcționează spitalul.

Fundaţia Mens Sana este fundaţia parohiilor romano-catolice Sfânta Cruce din Miercurea Ciuc şi cea din Cârţa. Fundaţia a devenit cunoscută ca operator al Academiei de Hochei din Ţinutul Secuiesc. Preşedintele fundaţiei este senatorul UDMR Barna Tánczos, numit în decembrie ministru al Mediului.

Sursa: MTI

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc