AcasăSTIRIFranțuzoaica ZAZ este primul nume confirmat la festivalul Plai

Franțuzoaica ZAZ este primul nume confirmat la festivalul Plai

Franțuzoaica Isabelle Geffroy, cunoscută sub numele de scenă de ZAZ, este primul nume confirmat pentru cea de-a 8-a ediţie a festivalului Plai, care va avea loc în perioada 13 – 15 septembrie, la Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara.  

În mai 2010 a lansat albumul eponim care a făcut-o cunoscută în întreaga lume cu “Je Veux” şi care a purtat-o pe cele mai mari scene.

ZAZ a ajuns, alături de fratele şi sora sa, să studieze muzica încă de la vârsta de 5 ani. A studiat teorie, vioară, pian, chitară şi voce. În 1994 s-a mutat la Bordeaux şi a început orele de canto, însa, fiind o fire sportivă, a continuat şi studiul kung fu cu un antrenor personal. Sunetele care au influenţat-o includ atât Anotimpurile lui Vivaldi cât şi Ella Fitzgerald sau Enrico Macias, Bobby McFerrin sau Richard Bona (pe care, de altfel, îl puteţi vedea la JazzTM în data de 5 iulie), precum şi muzica lumii – africană, latino şi cubaneză. Începând cu 2001 a făcut parte din numeroase trupe, perfecţionându-şi vocea şi conturându-şi stilul. În 2011, ZAZ a câştigat un premiu EBBA. În fiecare an European Border Breakers Awards (EBBA) recunoaşte talentele remarcabile care ating, dincolo de graniţele ţării lor, publicul european cu un prim album lansat. În mai 2010 a lansat albumul eponim care a făcut-o cunoscută în întreaga lume cu “Je Veux” şi care a purtat-o pe cele mai mari scene.

Acum câteva zile, ZAZ a lansat “Recto Verso” cu o voce viguroasă ca viaţa însăşi, invitându-ne să călătorim în jurul lumii alături de ea pe versurile piesei “On Ira”.

httpv://youtu.be/Tm88QAI8I5A

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc