AcasăSTIRIFOTO VIDEO: O familie cu 9 copii din Alba Iulia are nevoie...

FOTO VIDEO: O familie cu 9 copii din Alba Iulia are nevoie de un cămin. Strângere de fonduri pentru cumpărarea unei case la țară

[ad_1]

O familie cu 9 copii din Alba Iulia, care locuiește într-o cameră și jumătate, la capătul străzii Olteniei și va fi obligată să se mute în scurt timp, are acum o șansă de a avea o propria casă. 

Alba24.ro a prezentat în urmă cu două luni condițiile în care 9 copii, 2 adulți și un cățel – 12 suflete locuiesc în nici 20 de metri pătrați. 

Revoluționarul albaiulian Oliviu Gașpar a găsit o casă de vânzare în comuna Ghirbom și invită comunitatea să i se alăture demersului său de a cumpăra imobilul respectiv pentru familia Rațiu. 

În Ghirbom, tatăl își are locul de muncă și, dacă se vor muta în casa respectivă, copiii vor fi înscriși la școala din localitate.

CITEȘTE ȘI: VIDEO REPORTAJ: O familie cu 9 copii din Alba Iulia va rămâne fără casă. Cum vrea să îi ajute revoluționarul Oliviu Gașpar

Oliviu Gașpar trebuie să strângă 24.400 de euro pentru a cumpăra casa, iar până în luna mai trebuie să achite jumătate din sumă, adică 12.000 de euro, altfel vânzătorul va vinde locuința altcuiva.

În acest sens a fost semnată o promisiune bilaterală de vânzare-cumpărare.

În campania pentru cumpărarea casei, alături de Oliviu Gașpar, s-a mobilizat și Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

Asociația a început o acțiune de strângere de fonduri și a deschis mai multe conturi în care cei interesați pot dona bani pentru cumpărarea casei din Ghirbom. Mai mult de atât, asociația a donat deja 5000 de lei.

Conturi deschise la Banca Transilvania și la Banca Comercială Română

Cont deschis la Banca Transilvania

Cont în EURO: RO97BTRLEURCRT0594933901

Cont în RON: RO50BTRLRONCRT0594933901

Nume: ASOCIATIA FILANTROPIA ORTODOXA ALBA IULIA

Cod client (CIF BT): 5949339

Cont deschis la Banca Comercială Română

O CASĂ PENTRU 9 COPII

Cont în EURO: RO81RNCB0003037786390046

Cont în RON: RO38RNCB0003037786390044

Nume: ASOCIATIA FILANTROPIA ORTODOXA ALBA IULIA

CIC: 3778639

De asemenea, pe lângă cetățenii din Alba, dar și pe cei de peste hotare, Oliviu Gașpar invită și autoritățile din Alba Iulia, dar și din județ, să doneze pentru această cauză.

Unde trăiesc acum cei 9 copii alături de părinți

În urmă cu două luni, i-am găsit la capătul străzii Olteniei din Alba Iulia, într-o cameră și jumătate. Casa aparține Cooperativei ”Mureșul”, iar terenul aparține unei familii de sași. Familia plătește o chirie modică, lunar, către societate, dar noul director are alte planuri pentru clădire, așa că din luna iunie 2020 i-a anunțat pe aceștia că trebuie să elibereze casa.

De atunci, societatea le-a tot prelungit termenul pe care aceștia îl au să elibereze casa. Acum mai doar doar o lună sau două pentru a elibera casa.

Două paturi suprapuse și o canapea, în opt metri pătrați, reprezintă camera copiilor, iar într-o altă cameră stau cei doi părinți, alături de copilul cel mai mic, în vârstă de 1 an. Totul se termină într-o bucătărie în care încape un aragaz, un dulap și o chiuvetă; de baie nu a mai fost loc.

I-am găsit pe Andrei, Sebi, Dani, Robert, Mihai, Ștefan, Denisa, Adișor (care pe tot parcursul interviului a pus stăpânire pe trepied) și Georgiana, fetița de un an a soților Adrian și Ramona.

Cea mai mare dintre copii este Denisa, care acum se pregătește pentru examenul de Evaluare Națională, fiind în clasa a VIII-a.

În mijlocul pandemiei de COVID-19, acești copii au fost nevoiți să facă școala online, însă din partea statului au primit doar două tablete; două tablete la opt copii.

Toți copiii merg la școală și, după ore, intră la centrul de zi al Asociației Filantropia Ortodoxă din Alba Iulia, unde sunt ajutați la teme și primesc o masă caldă.

Oliviu Gașpar, revoluționarul albaiulian care a fost împușcat de 5 ori în decembrie 1989

Oliviu Gașpar a fost unul dintre revoluționarii grav răniți la Alba Iulia. Acesta a fost împuşcat de 5 ori, dar a scăpat cu viaţă, pentru că a fost dus rapid la spital. Pe atunci avea 29 de ani și era inginer proiectant la societatea Mecanica din Alba Iulia.

În timpul primelor mişcări de stradă din oraş, în 21 şi 22 decembrie, acesta s-a aflat în primele rânduri, fiind astfel remarcat și inclus pe lista reprezentanţilor Frontului Patriotic Libertatea, care au preluat puterea de la fosta conducere comunistă a judeţului.

Acesta se afla într-o mașină în data de 24 decembrie, la 2 zile de la preluarea puterii de către revoluționari. La un moment dat, în centrul orașului, asupra mașinii în care se afla a fost deschis focul. Potrivit acestuia, se trăgea în rafale, cinci gloanțe l-au nimerit în plin. Salvarea acestuia a fost că șoferul a condus până la Casa Armatei și acesta a fost scos din mașină și preluat de urgență cu o ambulanță și dus la spital.

Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia

Asociația este o organizație cu caracter creștin și filantropic, aflată sub patronajul Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia. Organizația a fost înființată în anul 2001 cu scopul de a îmbunătăți calitatea vieții prin servicii sociale, medicale, culturale, educaționale, economice și de mediu, furnizate în spirit creștin.

Asociația „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia” este membru fondator al Federației Filantropia și membru al Federației Organizațiilor Nonguvernamentale Pentru Copil (FONPC), iar din anul 2016 este Organizație de Utilitate Publică, prin hotărâre de Guvern.

foto-video: Flavius Lazăr


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA – Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc
%d blogeri au apreciat: