AcasăSTIRIFOTO ȘTIREA TA Imagini revoltătoare: Gunoaie aruncate dintr-o mașină, pe malul râului...

FOTO ȘTIREA TA Imagini revoltătoare: Gunoaie aruncate dintr-o mașină, pe malul râului Ampoi, între Șard și Ampoița

[ad_1]

Compania SMART Tire a dezvăluit că primele sale cauciucuri construite pentru explorarea spațială vor fi comercializate în curând pentru publicul larg. Compania intenționează să pună în vânzare cauciucurile pentru bicicliști la începutul lui 2022, urmând ca ulterior să le lanseze și pentru autovehicule.

„Anvelopa pentru bicicletă METL™ este un pas uriaș pentru compania SMART Tire, cu speranța de a deveni următoarea mare companie americană de anvelope, aducând soluții mai inteligente și mai curate pentru viitorul transportului”, au transmis reprezentanții companiei. Produsul final va fi acoperit cu un nou material cauciucat pe banda de rulare, care va asigura o aderență foarte bună în toate condițiile meteorologice.

Foto: SMART Tire Company

Testate deja de NASA cu roverele sale marțiene, cauciucurile sunt echipate cu tehnologia Radial Shape Memory Alloy (SMART) fabricată din materialul super elastic NiTinol+.

În timp ce un elastic obișnuit se poate întinde, acest material inteligent reprezintă un pas înainte pentru tehnologia aliajelor, permițând rearanjarea structurii sale moleculare când este îndoit și revenirea imediată la forma sa anterioară.

Foto: SMART Tire Company

 

Cauciucurile construite din materialul respectiv nu pierd niciodată aer, nu se sparg și au rezistența titanului, având numeroase aplicații și pe Pământ.

Ele pot fi folosite ca alternativă pentru bicicletele cu suspensii pe aer, având o tracțiune îmbunătățită care poate oferi mai multă siguranță bicicliștilor atât pe drumuri de beton cât și pietriș indiferent de vreme.

În plus, cauciucurile SMART pot ține o viață fără a fi nevoie de înlocuirea lor. Însă poate cel mai entuziasmant lucru este că acestea sunt produse de NASA.

Ca și componentă a roților roverelor marțiene aliajul a fost creat pentru a fi rezistent la terenul aspru de pe suprafața planetei roșii, cauciucurile fiind proiectate pentru a absorbi șocurile și proteja sistemele interne ale vehiculelor spațiale.

sursa: smarttirecompany.com[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc