AcasăSĂNĂTATEFOTO | Caravana vaccinării, într-o comună din Hunedoara. Bolnavi cronici și vârstnici,...

FOTO | Caravana vaccinării, într-o comună din Hunedoara. Bolnavi cronici și vârstnici, ajutați de prorectorul Facultății de Medicină din Timișoara, dr. Dorel Săndesc, originar din zonă

[ad_1]

O echipă de voluntari formată din medici și asistente de la Spitalul Județean din Timișoara, coordonată de prof. dr. Dorel Săndesc, desfășoară în acest weekend o acțiune de vaccinare împotriva COVID-19 în comuna hunedoreană Orăștioara de Sus.

Dr. Dorel Săndesc, originar din comuna Orăștioara de Sus, este vicepreședinte al Societății Române de ATI și prorector al Facultății de Medicină din Timișoara.

La campania la vaccinare din Orăștioara de Sus a-au înscris 180 persoane cu vârsta peste 65 de ani, cu afecțiuni cronice, imobilizate sau nedeplasabile, aflate la domiciliu împreună cu membrii de familie care locuiesc în aceeași gospodărie.

Dr. Dorel Săndesc spune că acțiunea de voluntariat pentru vaccinarea împotriva COVID-19 înseamnă un act medical important pentru persoanele din zone îndepărtate de centrele de vaccinare din orașe, iar Orăștioara de Sus a fost aleasă ca prim proiect pentru județul Hunedoara în semn de respect față de oamenii printre care și-a petrecut copilăria și adolescența.

Vaccinarea persoanelor din această zonă s-a făcut cu sprijinul Prefecturii Hunedoara, Direcției de Sănătate Publică, Casei de Asigurări de Sănătate, Direcției Județene de Tineret și Sport și al Primăriei Orăștioara de Sus. Serviciul de Telecomunicații Speciale – Hunedoara a asigurat dotarea tehnică și conectarea Centrului de vaccinare la sistemul național.

Prefectul Hunedoarei, Călin Petru Marian, le-a propus medicilor și asistentelor din Timișoara să continue această caravană, în limita timpului avut la dispoziție, și în alte zone rurale îndepărtate din județ.

(SURSA FOTO: Prefectura Hunedoara)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc
%d blogeri au apreciat: