AcasăSTIRIFOTO: Beneficiari de ajutor social din Alba Iulia, puși la muncă. Au...

FOTO: Beneficiari de ajutor social din Alba Iulia, puși la muncă. Au curățat zona de agrement de pe Dealul Mamut

[ad_1]

Peste 450 de conducători auto şi pasageri au fost amendaţi de poliţiştii din Alba, săptămâna trecută, pentru că nu au utilizat centura de siguranţă. Activităţile de control s-au desfăşurat conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

Potrivit IPJ Alba, în perioada 8 – 14 martie, polițiștii din Alba au desfășurat o acțiune pentru prevenirea victimizării în urma producerii accidentelor rutiere, în cadrul Calendarului de activități al Organizației Polițiilor Europene TISPOL.

Aceasta a fost coordonată, la nivel național, de către Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și a avut drept scop respectarea obligației portului regulamentar al centurii de siguranță de către conducătorii auto și pasagerii adulți, ori, după caz, a utilizării dispozitivelor speciale de retenție de către copii, precum și combaterea utilizării telefonului mobil fără dispozitivul hands-free.

În această perioadă, poliţiştii din Alba au verificat 2.627 de autovehicule și au constatat 1.534 de abateri la regimul circulației. Dintre amenzile aplicate, 480 au fost pentru neportul centurii de siguranță și a dispozitivelor speciale de retenție, iar 41 pentru folosirea telefoanelor mobile, în timpul șofatului, fără dispozitive hands-free.

Totodată, au fost constatate 11 infracțiuni la regimul rutier.

Valoarea amenzilor aplicate a fost de 141.430 lei.

Pe toată perioada acțiunii, polițiștii au atras atenția participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun prin nefolosirea dispozitivelor de siguranță.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte că utilizarea centurilor de siguranţă, de către toţi ocupanţii autoturismului, este o obligație legală și poate salva vieți!



[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc