AcasăSTIRIHUNEDOARAFostul primar Mircia Muntean, exclus de pe lista candidaţilor PDL la parlamentare

Fostul primar Mircia Muntean, exclus de pe lista candidaţilor PDL la parlamentare

Fostul primar al municipiului Deva, Mircia Muntean, a fost exclus de pe lista candidaţilor PDL în alegerile parlamentare din decembrie. El nu a reuşit să treacă testul Comisiei de Etică a Alianţei România Dreaptă (ARD), alături de alţi 24 de candidaţi.

Prim-vicepreşedintele PDL Dorin Florea a precizat că în cazul a opt persoane s-au depus contestaţii, care vor fi discutate faţă în faţă de conducerea PDL cu respectivii.

El a arătat că în cazul celor 24 de persoane s-a considerat că „nu întrunesc toate criteriile de integritate convenite în cadrul ARD”, el opinând că toţi cei care au primit acest aviz negativ ar trebui să nu mai figureze pe listele pentru parlamentare.

„Un om care a greşit în faţa electoratului şi un om care îşi pune interesul personal mai presus de ceea ce înseamnă România astăzi cred nu are ce să caute pe liste. (…) Într-o perioadă dificilă, în care credibilitatea lumii politice este foarte scăzută, mi se pare absolut corect ca milosteniile să se întâmple în alte părţi. La partide şi într-o Românie care aşteaptă refacerea clasei politice mi se pare corect şi responsabil să-i analizezi şi să-i judeci după cum i-ar judeca şi omul. Deci ARD a stabilit, suplimentar faţă de prevederile Statutului PDL, anumite criterii, care trebuie avute în vedere pentru ca persoanele care candidează să fie mult mai credibile, pentru a reface imaginea politicii în România, a Parlamentului în special”, a declarat prim-vicepreşedintele democrat-liberal, citat de Agerpres.

Atât liderul PDL Hunedoara, Dorin Gligor, cât şi candidatul Mircia Muntean nu au putut fi contactaţi pentru a-şi exprima un punct de vedere referitor la acest subiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc