AcasăSPORTFostele glorii au făcut spectacol

Fostele glorii au făcut spectacol

_MG_2787 

Mureşul Deva, Corvinul Hunedoara, Aurul Brad şi Minerul Certej. Patru dintre cele mai importante echipe de fotbal ale judeţului în timp. Ieri-seară, cei mai de seamă „actori” ai acestora au dat dreptunghiul verde pe parchet şi au făcut spectacol la Sala Sporturilor, într-un turneu inedit organizat de primăria de la poalele cetăţii.

Unii şi-au luat tricourile „cu burtă”. Alţii parcă au încremenit în timp, după „modelul” Belodedici. Puşi la un loc, au demonstrat că fotbalul nu se uită prea repede. Traseele cu care erau obişnuiţi s-au „luminat” pentru câteva ore, spre deliciul celor aproximativ 500 de iubitori ai sportului rege. Cei mai mulţi dintre ei nostalgici după o perioadă care pare tot mai departe.

Primii au intrat în scenă jucătorii Minerului Certej şi ai Mureşului Deva. Şi n-au făcut rabat de la efort, decât, poate, spre final, când parcă secundele se scurgeau prea greu. în tricoul „minerilor” s-au regăsit Tilban, Popa, Chirla, G. Constantin, E. Szemely, Gigi Ştefan, Ciotlăuş, Răfăilă, Halga şi Tăgârţă. Devenii au replicat cu Ciobotariu, Tănase, Costăchescu, Rădos, Cîrstoiu, Haidiner, Ardelean, G. Dan, Lavu, Mircea Marian, Vidican şi Kovacs şi chiar dacă, numeric, au stat mai bine, victoria le-a revenit certejenilor, graţie golurilor lui Constantin, Popa (2) şi Elek. Între ale lor s-au interpus cele semnate de Ardelean şi Costăchescu.

Şi-asta a fost doar prima parte a show-ului, pentru că la scurt timp pe parchet au intrat Corvinul şi Aurul Brad. Au stat faţă în faţă, G. Rus, Andone, Gălan, Văetuş, Nicşa, Petcu, Colesniuc, Mitrică, Stroia, Ştef şi Opric – de o parte, Rudisuli, Ormenişan, Petrişor, Ţânţăreanu, Gavrilă, Adam, Precup, Poenar, Gomoi, Polvrea şi Mihăilă – de cealaltă. Rezultatul? Zece goluri, câte cinci de fiecare, unul mai frumos ca altul. Vârfuri de lance, Petcu, Mitrică şi Andone pentru Corvinul, Adam, Gavrilă şi Poenar pentru Aurul. Brădenii aveau să fie mai cu moţ doar în faţa Certejului de care au trecut cu 4-3, după un meci cu răsturnări de situaţie.

Cireaşa de pe tort a venit, firesc, la final. Corvinul a întâlnit o grupare mult mai tânără a Mureşului. Dar experienţa bate tinereţea, cel puţin în cazul de faţă. Mitrică, Stroia, Petcu şi  Andone au lăsat impresia că alde Chiricheş, Chipciu, Tănase ori Maxim pot fi uşor, umflaţi cu pompa. Martor tăcut: bătrâna tabelă a Sălii Sporturilor. 9-5 pentru Corvinul după un joc în care culorile vii ale prezentului au pălit în faţa amintirilor în alb şi negru, de pe vremea când pe Cerna, la umbra furnalelor, nişte băieţi echipaţi în alb şi albastru fermecau o mare de oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc