AcasăSTIRICARAS-SEVERINForumul Democratic al Germanilor din judeţul Caraş-Severin, la zi de...

Forumul Democratic al Germanilor din judeţul Caraş-Severin, la zi de sărbătoare

Vineri, 9 ianuarie, se aniversează 25 ani de la constituirea Forumului Democratic al Germanilor din judeţul Caraş-Severin. Adunarea de constituire a avut loc în urmă cu 25 de ani, într-o zi de marţi, 9 ianuarie 1990, în sala de şedinţe a Casei de Cultură a Sindicatelor din municipiul Reşiţa. La adunarea constitutivă au participat membri ai comunităţilor germane din Reşiţa, Caransebeş, Bocşa şi Dognecea. De atunci, până în prezent, organizaţia a desfăşurat o amplă activitate pusă în slujba membrilor săi şi a comunităţii întregi din Banatul Montan.

Preşedinţii organizaţiei în cei 20 de ani au fost ing. Karl Ludwig Lupşiasca (1990 – 1991 şi 1992 – 2004), ing. Anton Schulz (1991 – 1992) şi Erwin Josef Ţigla (din 2004 până în prezent).

Trebuie evidenţiat faptul că, fără premeditare, organizaţia s-a înfiinţat chiar în ziua de naştere a omului de cultură reşiţean Alexander Tietz (9.01.1898 – 10.06.1978), al cărui nume îl poartă atât Biblioteca Germană din municipiu cât şi Liceul „Diaconovici – Tietz”.

Forumul Democratic al Germanilor din judeţul Caraş-Severin a fost, este şi va fi o poartă deschisă spre cultura şi civilizaţia germană, o punte de legătură între minoritatea germană şi populaţia majoritară, între minoritatea germană şi celelalte minorităţi naţionale trăitoare pe aceste meleaguri.

La ceas de sărbătoare adresăm un cuvânt de mulţumire tuturor celor care au stat aproape de organizaţie, celor care au ajutat-o şi sprijinit-o, dar şi membrilor ei, fără de care, astăzi, Forumul Democratic al Germanilor din judeţul Caraş-Severin nu ar fi ceea ce este!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc