AcasăSTIRIFondul de presă al Bibliotecii Judeţene Timiş - printre cele mai valoroase...

Fondul de presă al Bibliotecii Judeţene Timiş – printre cele mai valoroase din Europa Centrală – accesibil publicului din 2014

Trei dintre filialele Bibliotecii Judeţene Timiş – Blaşcovici, Fabric Vii şi birourile aflate la sediul central din Piaţa Libertăţii – vor intra în perioada imediat următoare într-un amplu program de renovare. Conform unei informaţii de presă a BJT, o a doua etapă a acestui program de renovare va include  filialele Freidorf şi Ronaţ. Fondurile provin de la Consiliul Judeţean Timiş şi de la Primăria Municipiului Timişoara.

Filiala Ronaţ a BJT adăposteşte 60% din fondul Secţiei Documentar Periodice, carte şi presă veche. Conducerea BJT susţine că, odată cu alocarea în acest an a unei suprafeţe totale 768 de metri pătrați în administrarea  Bibliotecii Judeţene Timiş,  se vor îmbunătăți condiţiile de depozitare şi conservare a documentelor. Fondul de presă al B.J.T. este  unul dintre cele mai valoroase din România şi Europa Centrală. Tudor Creţu, directorul BJT, susţine că lucrările de renovare se vor finaliza până în 2014, an în care acest fond de presă şi carte veche va redeveni accesibil în integralitatea sa publicului amator de cultură.

Pentru a marca începutul lucrărilor de renovare, conducerea BJT organizează joi, 8 august, un eveniment inedit, o expoziţie fotografică ai cărei protagonişti sunt scriitori în ipostaze dintre cele mai diferite: cu cleştele de vie, cotăriţa sau chiar cu aparatul de fotografiat în mână. Ipostazele subiecţilor fotografiaţi sunt neobişnuite, dar, cu cât mai neobişnuite ipostazele, cu atât mai acut este  impactul şi valoarea documentară. Se vor regăsi printre subiecţi scriitori Daniela Raţiu, Adrian Bodnaru, Ion Viorel Boldureanu, Şerban Foartă, George Lână, Viorel Marineasa, Bogdan Munteanu, Robert Şerban.  Evenimentul este însă unul inedit şi pentru fotografi, ei fiind cei care au statutul de invitaţi speciali. Ei vor fi, de această dată, cei fotografiaţi de către cei pe care, în mod obişnuit îi au în obiectiv.

Expoziţia are loc începând cu ora 19.00 la Café Text, în Bastionul Theresia, Corp A, iar fotografiile din fototeca Bibliotecii Judeţene Timiş vor fi expuse în cadrul a  patru secţiuni: Foarţă,  Scriitori în Vie, The Big BanD/G, Măcelarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc