AcasăADMINISTRATIEFlota de autobuze din Oradea s-a mărit cu 15 autobuze Mercedes Hibrid

Flota de autobuze din Oradea s-a mărit cu 15 autobuze Mercedes Hibrid

[ad_1]

Ultimele nouă autobuze Mercedes Citaro Hybrid noi achiziționate de municipalitate au sosit sâmbătă la Oradea.

Cele 15 autobuze Mercedes Citaro Hybrid au sosit la Oradea mai repede cu șase luni decât fusese prevăzut în contractul semnat în august anul trecut între Primăria Oradea și Mercedes-Benz Trucks & Buses Romania. Potrivit contractului, termenul de furnizare a autobuzelor hibrid era de 14 luni, adică până în octombrie 2021, ele fiind livrate în perioada 10 martie – 10 aprilie 2021.

Cele nouî autobuze sosite în acest weekend au fost prezentate în cadrul unei conferințe de presă în Piața Unirii, la care au participat primarul Oradiei, Florin Birta, și directorul OTL, Viorel Pop.

Potrivit primarului, cele 15 autobuze noi, care îndeplinesc cele mai stricte standarde de poluare, sunt echipate cu un sistem de propulsie hibrid (motor diesel cu aspiraţie liberă întrunind standardul de emisii EURO-6 și motor electric). Autobuzele au o lungime de 12 metri, de asemenea noile vehicule dispun de sisteme de informare, sunt prevăzute cu camere de supraveghere pentru siguranța călătorilor și includ un sistem de monitorizare a numărului de pasageri. Totodată, autobuzele se remarcă prin costul scăzut de operare, eficiență ridicată și consumul redus de combustibil. Primul autobuz hibrid a ajuns la Oradea în 10 martie, cinci dintre ele au fost livrate în 25 martie, iar restul de nouă, în 10 aprilie.

„Alte 7 autobuze au mai ajuns în Oradea anul trecut, pe un alt program România-Ungaria, realizat în colaborare cu Zona Metropolitană Oradea – şase autobuze Euro 6 și un autobuz hibrid, astfel că în acest moment vom avea în circulație 22 de autobuze noi, care vor asigura confortul orădenilor care circulă cu transportul în comun. La o oră de vârf, într-o zi în Oradea avem aproximativ 70 de autobuze care sunt pe traseu, adică o treime din flota de autobuze pe care o avem au fost înnoite cu aceste autobuze noi. Avem în achiziție proiecte, tot pe fonduri europene, cu cele 20 de tramvaie Astra Impero; 12 dintre ele au ajuns până în acest moment în Oradea, urmând ca până în luna septembrie să ajungă și diferența de 8 tramvaie, astfel că până la finalul acestui an să avem 20 de tramvaie noi în Oradea”, a declarat primarul Florin Birta.

Valoarea contractului de achiziție a autobuzelor (fără TVA) este de 22,5 milioane de lei, termenul de livrare fiind de 14 luni. Sursa de finanțare este Programul Operațional Regional 2014-2020, finanțarea nerambursabilă fiind de 98%.

„Prin toate aceste proiecte ne dorim în primul rând să înnoim flota de tramvaie și autobuze a municipiului Oradea, să îmbunătățim condițiile pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun și cu siguranță să creăm condiții mai bune angajaților OTL care lucrează pe aceste mijloace. În următoarea perioadă de finanțare, cu siguranță municipiul Oradea va accesa și alți bani europeni pentru a moderniza în continuare această flotă, pentru că ne dorim să devenim unul dintre orașele cu un transport local printre cele mai bune din țară și, în funcție de ghidurile de finanțare și de condițiile tehnice care vor trebui respectate în perioada de finanțare 2021- 2027, cu siguranță vom avea și alte achiziții de acest fel. Pot să vă spun că, în principiu, în perioada următoare de finanțare ne vom axa pe autobuze electrice și pe autobuze care vor funcționa cu hidrogen. Chiar până la finalul lunii mai, vom avea în Oradea în probă un autobuz electric, pentru a vedea eficiența lor și cât de bine funcționează un astfel de autobuz”, a menționat Florin Birta.

Cele nouă autobuze sosite acum vor circula pe străzile orașului aproximativ de la finalul lunii, după finalizarea procedurii de înmatriculare și montării aparatelor POS.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc
%d blogeri au apreciat: