AcasăSPORTFlorentina Marincu, de trei ori campioană naţională

Florentina Marincu, de trei ori campioană naţională

florentina marincu 8Atleta de 16 ani legitimată la CNS CSŞ „Cetate” Deva n-a avut adversar la Campionatele Naţionale rezervate juniorilor II (sportivi născuţi în 1996 şi mai mici) ce s-au desfăşurat, în weekend, la Bacău. Sportiva pregătită de Nicolae Alexe a devenit de trei ori campioană naţională, la triplusalt, săritură în lungime şi 60 de metri – probă în care a stabilit un nou record personal.

Aşa cum era de aşteptat, hunedoreanca n-a avut nici un fel de emoţii la întrecerile din Moldova unde a dominat cu stil probele în care a luat startul. Spre deosebire de competiţiile de până acum, Florentina a terminat în top şi la triplusalt, deşi a concurat pentru prima dată la această probă în 2013.

Florentina şi-a început „recitalul” în proba de viteză, acolo unde a stopat cronometrul la 7.56, stabilind astfel un nou personal best, mai bun cu o sutime de secundă faţă de vechea sa performanţă de top, 7.57. Au urmat-o în ierarhie Elena Lupu (SCM Bacău) – 7.82, Andreea Baboi (născută 1999, CSS Buzău) – 7.85 și Cleopatra Banciu (1998, Rapid Bucureşti) – 8.01 secunde. Imediat după aceea, “Flori” s-a regăsit pentru prima dată în acest sezon şi la startul probei de triplusalt, iar lucurile au mers de minune. Eleva profesorului Nicolae Alexe a sărit 12.60 de metri, cu aproape 45 de centimetri mai mult decât principala sa contracandidată, Georgiana Aniţei de la CSŞ Bacău şi a pus mâna şi aici pe titlul de campioană. Ultima zi a întrecerilor de la Bacău a venit cu o nouă medalie de aur pentru deveancă. Favorită certă în proba de săritură în lungime, Marincu nu s-a întrebuinţat prea mult pentru a deveni campioană naţională. A sărit 6.19 metri şi le-a lăsat cu mult în urmă pe adversarele ei (Georgiana Aniţei CSŞ Bacău – 5.66 metri şi Cleopatra Banciu, Rapid Bucureşti – 5.48), chiar dacă n-a fost nici pe departe cel mai bun “zbor” din acest sezon.

„Victoriile au fost clare, întrucât nu au existat emoții în privința câștigătoarei titlului național. Poate la 60 de metri ar fi scos un timp și mai bun, dacă ar fi avut rivale mai competitive. în plus, la triplusalt ar fi putut să sară peste 13 metri, dar nu i-a ieșit elanul, din cauza faptului că proba s-a desfășurat la scurt timp după finala cursei de 60 de metri, iar Florentina a fost puțin obosită. La săritura în lungime, lucrurile erau şi mai clare, astfel că am hotărât să nu mai forţăm. Ne-a fost îndeajuns oricum”, a explicat profesorul Nicolae Alexe, antrenorul sportivei devene.

Cu cele trei noi medalii de la Bacău, Florentina a ajuns deja la un total de nouă clasări pe podium în sezonul în sală, fiind una din cele mai bine cotate atlete din ţară. A “bifat” până acum două medalii de bronz la senioare, două de argint la tineret şi alte două de aur la junioare I, toate în probele preferate, de 60 de metri şi săritură în lungime.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc