AcasăSPORT Florentina Marincu a făcut saltul spre Europene

Florentina Marincu a făcut saltul spre Europene

florentina marincu 8Performanţele obţinute în sezonul indoor de atletism au propulsat-o pe atleta legitimată la CNS CSŞ „Cetate” în lotul care va participa la Campionatele Europene de Atletism în sală, ce vor avea loc, la finele săptămânii, la Göteborg, Suedia. Deveanca a primit vestea în ultima zi a Naţionalelor de la Bacău.

După ce a reuşit tripla de aur (60 de metri, săritură în lungime, triplusalt) eleva profesorului Nicolae Alexe a mai primit o veste bună. Se va număra printre cei 18 sportivi care vor lua startul la întrecerile de la finele săptămânii. Ea va concura doar în proba de săritură în lungime.

Antrenorul Florentinei este mulţumit de ceea ce a realizat eleva sa în acest debut de an şi spune că această convocare este „cireaşa de pe tort”. „A ieşit şi la Naţionale aşa cum ne aşteptam. Flori n-a avut rival şi cred că această convocare vine pe undeva logic, având în vedere rezultatele ei de până acum. A stabilit şi câteva recorduri care nu sunt la îndemâna unui junior II. Ea va lua startul la Europene la săritură în lungime, cei de la Federaţie vor să o «testeze» ca să spun aşa, pentru Mondialele din vară”, a spus Nicolae Alexe. Marincu a reuşit la Cupa de Cristal să stabilească un nou record personal şi un nou record naţional la nivel de junioare II, sărind în premieră pentru ea, 6,50 metri. Asta după ce, la prima întrecere din sezonul de iarnă reuşise un „zbor” de 6.45 metri (doborând astfel un record în materie, vechi de 13 ani) – o performanţă mai bună decât ocupanta locului 11 din finala Jocurilor Olimpice „Londra 2012”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc