AcasăSTIRIARADFestivalul Părădăicilor începe astăzi la Macea, în județul Arad

Festivalul Părădăicilor începe astăzi la Macea, în județul Arad

Cea de-a zecea ediție a Festivalului Părădăicilor începe astăzi la Macea, în județul Arad, organizatorii pregătind pentru cele trei zile de festival nu doar expoziția celebrelor roșii de Macea, ci și o serie întreagă de activități sportive și chiar o expoziție de  produse tradiționale arădene.

Cunoscută în tot vestul țării pentru tradiția cultivării roșiilor, comuna Macea a devenit de ani buni și locul unde celebrele tomate sunt sărbătorite așa ccum se cuvine, Festivalul Părădăicilor organizat aici ajungând la ediția cu numărul 10.

„Festivalurile, cum sunt cel de la Macea, pun în valoare tradiții vechi, oameni gospodari, lucrurile cu care Aradul se mândrește”, a spus într-o conferință de presă Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Festivalul va debuta vineri, 6 iulie, cu un concurs de pescuit ce se va desfăşura la Balta Macea. Sâmbătă, 7 iulie, va avea loc deja cunoscutul concurs de ciclism „Festivalul Părădăicilor – Pe Biciclete” pe ruta Macea – Grăniceri – Macea. Traseul are o lungime de 37 km şi dificultate medie, fiind destinat tuturor iubitorilor de mişcare. Scopul acestui concurs este de a redescoperi bicicleta ca mijloc de transport ecologic şi mişcarea ca izvor de sănătate.

Pentru ziua de duminică, organizatorii au pregătit o expoziție de  produse tradiționale arădene și, bineînțeles, a părădăicilor măcene. Tot duminică va avea loc şi un program artistic deosebit. Locul de desfăşurarea va fi Curtea Castelului Csernovics din Macea.

Organizatorii acestui eveniment sunt: Clubul Sportiv Experiența Multisport, Consiliul Județean Arad, Centrul Cultural Județean Arad, Primăria Macea, Consiliul Local Macea, Asociaţia pentru Conservarea Culturii în Mediul Rural, Asociaţia Millenium Center.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc