STIRI DIN VEST | PLATFORMA DE ADVERTORIALE

Feerie la Timișoara. Centrul orașului îmbrăcat în peste 300.000 de flori cu ocazia Timfloralis 2019

Festivalul florilor, Timfloralis, îmbracă în fericire Piața Victoriei, Piața Libertății și Piața Unirii din municipiul Timișoara. Formele artistice de structură florală ascund sâmburi de zâmbete și aspirații înalte, care să inspire și să provoace imaginația privitorilor. Între 19 și 21 aprilie, capitala Banatului devine locul de întâlnire și de expunere a viziunilor artiștilor locali și internaționali. O îmbinare și armonizare a culorilor vii, un mozaic cultural, voci puternice și multe alte surprize vor da farmec orașului.

22 de decoruri „îmbrăcate” cu peste 320.000 de flori, totul la un preț care depășește 200.000 de euro.

În afară de expoziţiile florale şi de aranjamente, vor mai avea loc workshop-uri atât pentru publicul larg, cât şi pentru florişti profesionişti, spectacole inedite de muzică şi dans, evenimente cu şi pentru copii. Pe lista oaspeţilor festivalului se numără designerul olandez Dennis Kneepkens, Filomena Brisc, Bianca Negrea, specialiştii florali Ioachim Erema, Teunis Veenema, Alina Naghy, Ella Fodor, Iulia Rusciac, Simona Noroc, Hoca Virag Francisca, Sorina Wesolowski, Florin Jiboc, Alexandra Luca. De asemenea, vor fi prezenţi reprezentanţi ai Facultăţii de Horticultură din Timișoara, de la Casa de Cultură a Studenților şi de la societatea primăriei, Horticultura S.A.

„Peste 200.000 de euro am investit în acest an, o mulțime de oameni se bucură de ceea ce se întâmplă pe banii respectivi, e plin de lume în Piața Victoriei. Ca și în anii precedenți, vom fi om lângă om în tot acest spațiu. Se fac o mulțime de poze, de filmulețe pe lângă aceste aranjamente. Am fost oprit de o familie formată din două generații și era și o fetiță din a treia generație. Mi-au spus că trăiesc în Anglia, dar vor să se întoarcă în Timișoara și m-au întrebat de unde s-au inspirat. Le-am spus că am umblat în foarte multe locuri și am cules câte ceva de peste tot. Mi-au spus că și ei au umblat în multe locuri, dar că nu au văzut așa ceva. Ei, atunci le-am dezvăluit că multe din ideile pe care le vedem sunt inspirate din Dubai, de la celebra «Miracle Garden»”, a spius primarul Timișoarei Nicolae Robu.

La standul Horticultura, copiii sunt aşteptați sâmbătă și duminică între orele 12.00 – 17.00 la atelierul „Micul grădinar”, unde vor învăța să planteze și să îngrijească plantele.

Programul Timfloralis 2019

Vineri

Piața Victoriei

18.00-,,Dance with Franciska’’

18.15-Show floral ,, Searching for happiness’’ Alina Nagy-Ghinea si Marius Schiell

19.00- Moment coregrafic Liceul de artă Ion Vidu

19.30- Timișoara, oraș gradină

20.00-20.00- Concert vocal Simfonic susținut de Filarmonica Banatul, dirijor: Laurenţiu Muntean, soliști: Narcisa Brumar, Mihaela Ispan, Bogdan Zahariea, Lucian Onita.

Sâmbătă

12.00- Program muzical –coregrafic -Incubatorul de artă

13.30- Şcoală de balet Denisse

14.00- Demonstrație florală ,, Happy Inspiring’’ -Master Florist Teunis Veenema

14.40- Școala de balet SuzanArt Dance

17.00- Şcoala de dans Anne Dance Studio

17.30- Chromatick Voice- cântece despre flori

19.00- Show floral Simona Wesolowski- Zeița dacică Bendis, zeița Lunii, a pădurilor, a farmecelor, a nopții.

19.40- Izabela Toth, Ana Maria Moldovan, Raluca Milin

20.00- Demonstrație florală -Ioachim Erema

21.00- Prezentare de modă Felix Ramiro

Duminică

11.30- Palatul copiilor

13.00- Şcoala de dans și balet ,, The Dancers”

14.20- Demonstrație florală–Master Florist Teunis Veenema

18.00- Show floral Deniss Kneepkens

18.40-Poka Robert

19.00- Show floral Ella Fodor

19.50-Iguana Fitness dans

20.00- Cvartet Music

Exit mobile version