AcasăSTIRIHUNEDOARAFabrica Rotina din Hunedoara, achiziționată de Scandia Sibiu

Fabrica Rotina din Hunedoara, achiziționată de Scandia Sibiu

Scandia Sibiu, unul dintre cei mai mari producători de conserve din carne şi legume, a achiziţionat compania Rotina Product, care deţine o fabrică de conserve în Hunedoara, scrie zf.ro

Rotina funcționează din 2011, are peste 50 de angajați și produce pateuri, conserve de carne, conserve mixte și muștar, iar în 2015 a avut o cifră de afaceri de 8,45 milioane lei (1,9 milioane euro), în scădere cu 15,5%, și un profit net de 378.000 lei (85.000 euro), de aproape 2 ori mai mare.

Compania livrează către magazine din toată ţara, aproape jumătate din vânzări fiind direcţionate către piaţa din Bucureşti. Rotina Product este deținută în proporții egale de antreprenorii Ion Pîrjol și Marcel Manole, iar valoarea tranzacției încheiate cu Scandia Sbiu nu a fost făcută publică.

Scandia, companie controlată de Dumitru Creştin şi Viorel Gaspar, a avut în 2015 o cifră de afaceri de circa 211 milioane de lei (circa 48 mil. euro), o pierdere netă de aproape 2 milioane de lei şi peste 530 de angajaţi, conform datelor de pe mfinante.ro.

Scandia Food este controlată de oamenii de afaceri Dumitru Creștin și Viorel Gașpar care, în 2010, au investit 40 milioane euro într-o nouă fabrică la Sibiu. Ulterior, compania a intrat și pe segmentul de restaurante, deținând 3 restaurante în București, în marile centre comerciale.

Afacerile Scandia Food, care are în portofoliu branduri precum Scandia Sibiu, Bucegi, Sadu și Via, au scăzut anul trecut cu 6,47%, la 211,46 milioane lei, și a trecut pe pierderi, de circa 2 milioane lei.

Sursa: zf.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc