EYOUTHOCRACY, sau cum învață tinerii din Serbia și România despre valorile europene

0
1151
2013 este Anul European al Cetăţenilor și în acest context Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva va găzdui miercuri, 10 iulie 2013, începând cu ora 09.00, o serie de ateliere pentru voluntarii  din România şi Serbia implicați în proiectul EYOUTHOCRACY.

Eyouthocracy - Partners meeting (2)Proiectul EYOUTHOCRACY explorează modul în care tinerii îşi pot exercita drepturile şi importanţa alegerii unor activităţi culturale, creative şi voluntare constructive, în procesul de dezvoltare a comunităţii în care trăiesc. Proiectul își propune să ofere un spaţiu non-formal în care voluntari sârbi şi români să îşi exprime creativitatea, să dialogheze, să coopereze, să câştige şi să facă schimb de experienţă. De asemenea, printre obiectivele proiectului este și cel de dezvoltare pentru aceşti voluntari a  5 valori europene, 5 atitudini şi 5 abilităţi care sunt fundamentale pentru capitalul social, pentru o societate deschisă şi coezivă. Se dorește punerea în evidenţă a drepturile democratice ale tinerilor, inclusiv dreptul la vot şi  încurajarea acestora de a avea un rol activ de cetăţean în comunitatea lor şi în Europa.

În cadrul proiectului EYOUTHOCRACY, 34 de tineri voluntari vor activa în mai multe ateliere de meşteşuguri, quilling, desen, sculptură, jocuri populare şi ateliere pop art, activităţi outdoor cu tema protejării mediului înconjurător, dezbateri despre stilul de viaţă al tinerilor și despre beneficiile programelor europene pentru tineret.

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva este partener în acest proiect, iar cei 34 voluntari vor primi Youthpass, certificatul european prin care se vizualizează şi se validează competenţele dobândite. Grupul ţintă al proiectului este format din tineri, tineri şomeri, grupuri dezavantajate, din mediul urban şi rural, migranţi, membri din etnii diverse, persoane cu dublă cetăţenie (română și sârbă), consilii ale tinerilor din ambele ţări. La Deva, tinerii vor participa la trei ateliere de lucru, cel de confecţionat ceramică, cel de de arheologie experimentală şi cel de de dansuri populare, prin care se doreşte să se ofere un spaţiu non-formal în cadrul căruia participanţii să îşi exprime creativitatea, să dialogheze, să coopereze, să câştige şi să facă schimb de experienţă.

Proiectul EYOUTHOCRACY  se desfășoară pe o perioadă de 7 luni, fiind finanțat de către Comisia Europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.