AcasăSTIRICARAS-SEVERINExpoziţie filatelică internațională la Reșița

Expoziţie filatelică internațională la Reșița

Dacă nu ați fost deja, atunci merită să profitați de această zi pentru a vizita expoziția filatelică internațională „ETNIC 2013” de la Reșița. Aceasta este cea de-a treia ediție, iar exponatele prezentate  pun în prim plan realizările filatelice interne şi internaţionale cu caracter intercultural, interconfesional şi interuman.

Timbrele sunt expuse la Centrul Social „Frédéric Ozanam” din municipiul Reşiţa, iar vernisajul expoziţiei a avut loc vineri 8 noiembrie. Organizatorul principal este Forumul Democratic al Germanilor din judeţul Caraş-Severin, sprijinit de către Departamentul pentru Relaţii Interetnice al Secretariatului General al Guvernului României, şi de către Asociaţia Filatelică din judeţul Caraş-Severin şi Asociaţia Germană de Cultura si Educaţie a Adulţilor Reşiţa.

Îi invităm pe reșițeni să viziteze această expoziție care aduce în prim-plan timbrul ca metodă de exprimare a interculturalismului. Această mică bucată de hârtie a avut mereu fascinația ei prin mesajul pe care l-a transmis publicului larg, prin orizontul pe care l-a deschis chiar și atunci când călătoria fizică era mai greu de făcut din cauza constrângerilor politice ale vremii. Tibrul este, fără îndoială, obiectul care a fascinat și fascinează încă, chiar în condițiile în care comunicarea clasică – cu ajutorul scrisorilor timbrate și trimise prin poștă – tinde să fie tot mai puțin uzitată și pierde teren în favoarea comunicării electronice, a declarat pentru stiridinvest.ro Erwin Josef  Tiglă, președintele Asociaţiei Germane de Cultură si Educaţie a Adulţilor Reşiţa.

Astăzi, 9 noiembrie este ultima zi în care mai poate fi vizitată expoziția, cele mai bune lucrări urmând a fi premiate cu diplome.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc