AcasăSTIRIExpoziție despre personalități din aviație și astronautică, la Muzeul „Casa Mureșenilor” din...

Expoziție despre personalități din aviație și astronautică, la Muzeul „Casa Mureșenilor” din Brașov

[ad_1]

Muzeul „Casa Mureșenilor” din Brașov invită publicul la expoziția „Mari aviatori brașoveni”, un omagiu adus unor mari personalități brașovene din domeniul aviației și astronauticii.

Personalitățile prezente în expoziție sunt comandorul Ioan Milu, comandorul Emil Droc, comandorul Eugeniu Pârvulescu, comandorul Dan Valentin Vizanty, inginerul aviator Alexandru Frim, comandorul Ioan Peneș, comandorul Miron Rândetean și generalul-locotenent (r) inginer Dumitru Dorin Prunariu.

Expoziția cuprinde panouri foto-documentare, bunuri de patrimoniu care au aparținut aviatorilor, combinezoane de zbor, machete de elicoptere, avioane și rachete, precum și instalații multimedia.

“Toți acești aviatori s-au remarcat prin pasiune pentru aviație, curaj, tărie de caracter și perseverență, dând aviației române, mai ales în prima parte a secolului XX, dar și după aceea, performanțe comparabile cu cele ale unor țări mult mai dezvoltate din punct de vedere economic și tehnologic. Mulți dintre eroii prezenți în expoziție au avut performanțe unice pe plan mondial în zborurile de întreceri acrobatice, în diferite alte concursuri aeriene, în raiduri continentale sau intercontinentale, în războaiele de apărare a țării și în cucerirea spațiului cosmic. Publicul larg și în special tinerii care doresc să devină aviatori trebuie să știe că aviația este o profesie de excepție, în care se pot realiza doar cei care i se dedică trup și suflet. Faptele acestor mari aviatori brașoveni servesc drept exemplu de conduită morală și de înaltă competență profesională”, au transmis reprezentanții muzeului brașovean.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>



[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc
%d blogeri au apreciat: