AcasăSTIRIExpoziția fotografică „Satul românesc tradițional: oameni și meșteșuguri” a artistului Sorin Onișor,...

Expoziția fotografică „Satul românesc tradițional: oameni și meșteșuguri” a artistului Sorin Onișor, prezentată în Spania

[ad_1]

Ambasada României în Regatul Spaniei a organizat, cu prilejul aniversării a 140 de ani de relații diplomatice între România și Spania, expoziția de fotografie „Satul românesc tradițional: oameni și meșteșuguri” a artistului timișorean Sorin Onișor.

Expoziția este deschisă în perioada 4 – 28 martie, în orașul Alcalá de Henares, localitatea în care s-a născut marele scriitor spaniol Miguel de Cervantes.

„România este singura țară din Europa care păstrează încă vii tradițiile populare. Satul românesc tradițional este o insulă de pace, conștientizare de sine, uneori singurătate, bunăstare, modestie, liniște, ajutor reciproc și bucurie de viață. Poporul român, atât de diferit de la o regiune la alta, dar, în același timp, atât de asemănător în spirit, a rezistat perioadei comuniste și instalării capitalismului, care sunt uneori asociate cu o formă de ruptură inconștientă cu trecutul, bogat în tradiții și obiceiuri. Adesea, avem tendința de a crede că nu mai putem găsi locuri complet „izolate” de modernitate, în afara turismului de masă, unde oamenii continuă să trăiască ca pe vremuri, unde tradițiile sunt intacte și, mai mult decât atât, sunt încă posibile. Este ceea ce realizează această expoziție: este o invitație de a descoperi o lume considerată dispărută, care a știut să seducă numeroase personalități și să atragă atenția presei din întreaga lume și care spune și povestea meșteșugurilor, într-un amestec cu un peisaj idilic: o zonă rurală tradițională, cu care trase de boi, unde țăranii cu pălării cosesc fânul sau unde bunicile, cu obrazul îmbujorat încă țes lâna, și toți poartă costume populare”, a transmis Institutul Cultural Român din Madrid.

Sorin Onișor, cunoscut sub numele de „Fotograful poporului român”, vizitează satele românești de peste 12 ani, surprinzând în fotografiile sale magia tradițiilor pierdute. A expus fotografii în România, Japonia, Statele Unite și, de asemenea, în multe țări europene. Este câștigătorul mai multor concursuri de fotografie naționale. Considerat un reper pentru fotografie și foto-jurnalism, peisajele sale spectaculoase și portretele poetice aduc un stil nou fotografiei românești, accentul său special influențând mulți fotografi contemporani din România.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc
%d blogeri au apreciat: