AcasăALERTAExplozie într-un bloc la Reșița

Explozie într-un bloc la Reșița

A fost o dimineață de coșmar pentru locuitorii blocului 26 de pe Bulevardul Republicii din Reşiţa. O explozie puternică a avut loc în jurul orei 6, iar o femeie de 70 de ani a decedat. Alte trei persoane au ajuns la spital. 

Explozia a fost atât de puternică încât chiar și imobilul de peste drum a fost grav avariat. Din primele informații, se pare că o centrală pe gaz defectă ar fi produs accidentul, explozia fiind atât de puternică încât nu mai puțin de 10 apartamente au fost complet distruse. Și autoturismele parcate în fața blocului au fost  la rândul lor distruse.  50 persoane au fost  imediat evacuate de către pompierii de la ISU. Un procuror, alături de profesorul universitar Valeriu Stoian de la Inspectoratul de Stat în Construcții Timiș, cercetează locuințele avariate. Acesta din urmă a declarat că oamenii nu au voie să rămână peste noapte în bloc. Abia după ce se expun măsurile provizorii se poate intra în clădire. Primele estimări de la fața locului arată că blocul are nevoie de o consolidare totală și nu mai poate fi locuit în starea în care se află. Întrega structură de rezistență a fost grav afectată și este o adevărată minune că a fost un singur deces. Spre exemlu, unul dintre locatarii de la etajul al III-lea a căzut direct la etajul I, cu tot cu plafonul de la etajul al II-lea.

Cele trei persoane care au ajuns la spital sunt în afara oricărui pericol. Este vorba de un bărbat de 49 de ani, internat la Secţia Chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţe din Reşiţa, o femeie de 58 de ani care a suferit un puseu de tensiune, şi un bărbat de 30 de ani, care a făcut un atac de panică. Primăria, prin vocea primarului Mihai Stepanescu, va susține familiile afectate de explozie, căutându-se soluții pentru ca cei 50 de reșițeni să nu rămână fără un acoperiș deasupra capului până când blocul va fi consolidat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc