AcasăALEGEREA EDITORILOREXCLUSIV. Reprezentanții BOSCH Simeria: Avem suficientă flexibilitate pentru planurile noastre

EXCLUSIV. Reprezentanții BOSCH Simeria: Avem suficientă flexibilitate pentru planurile noastre

Așa după cum stiridinvest.ro anunța încă de dimineață, compania care investește peste 110 milioane de euro în construcția unei fabrici de mașini de spălat la Simeria nu a fost inclusă de Guvern printre cele care beneficiază, conform legii, de ajutor de stat. 

Extrem de așteptată de către hunedoreni, noua fabrică de mașini de spălat ce se va construi la Simeria este văzută de mulți drept o gură de oxigen într-un județ unde investițiile de această anvergură sunt cvasi-inexistente. BSH, compania prin intermediul căreia se face acestă investiție, a anunțat încă din luna august că așteptă să fie inclusă printre companiile care vor beneficia de ajutor de stat, în conformitate cu HG nr. 807/2014. De altfel compania a solicitat guvernului 100 de milioane de lei prin intermediul acestei scheme de finanțare. 

Ministerul Finanţelor Publice a anunţat la începutul săptămânii că sprijină mediul privat prin acordarea de ajutor de stat în baza HG nr. 807/2014. Astfel, la începutul săptămânii, au fost semnate încă cinci noi acorduri de finanţare pentru stimularea investiţiilor majore. Printre acestea nu se află însă și investiția BOSCH de la Simeria.

Schema de ajutor de stat, instituită prin H.G. nr. 807/2014,  are ca obiectiv dezvoltarea regionale prin stimularea investiţiilor cu impact semnificativ în economie, prin finanţarea activelor corporale şi necorporale aferente proiectelor de investiţii majore.

În EXCLUSIVITATE pentru stiridinvest.ro, Irenne Wagner (foto), Head of Marketing la BSH Electrocasnice a declarat că există suficientă flexibilitate pentru planurile companiei.

”Autorizatia de constructie acordată de primăria Simeria în data de 12.11.2018 este valabilă pentru o perioada de 3 ani (2 + 1), deci avem suficientă flexibilitate pentru planurile noastre. Un moment exact pentru începerea construcției nu a fost încă determinat. Planurile noastre sunt în curs de desfășurare. De altfel, cererea pentru autorizația de construcție și accesul la schema de ajutor de stat pentru investiții nu sunt direct legate una de alta”, a spus  Irenne Wagner, exclusiv pentru stiridinvest.ro

Primarul orașului Simeria, Emil RisteiuPrimarul orașului Simeria, Emil Risteiu (foto), declară la rândul său că instituția pe care o reprezintă a făcut ceea ce era necesar pentru ca investiția să nu întâmpine piedici.

”Noi am acordat la timp autorizația de construcție și am făcut tot ce ține de noi pentru ca investitorii să nu întâmpine greutăți în implementarea proiectului. Eu cred că această compania este una puternică, iar discuția legată de schema de ajutor de stat nu va influența semnificativ investitorii.”, a spus Emil Risteiu. 

Ministerul Finanţelor a primit în ultimele două săptămâni 32 de cereri pentru ajutor de stat, în valoare totală de 1,38 miliarde lei, în condiţiile în care proiectele de investiţii propuse totalizează 3,8 miliarde lei şi ar urma să creeze 5.242 de locuri de muncă la nivelul întregii țări.

Printre companiile care au depus cereri se numără  producătorul de piese din aluminiu pentru aeronave Universal Alloy Corporation Europe (174 mil.lei), MG-Tec Industry (150 mil.lei), Automobile Dacia (115 mil.lei), BSH Electrocasnice Manufacturing SRL,compa­nie din grupul Bosch (100 mil.lei), Sogefi Suspensions Eastern Europe SRL din Oradea, subsidiara holdingului  italian CIR (103 mil.lei), Omnia Europe(80 mil.lei), Romaqua (28 mil.lei), Teraplast (14,4 mil.lei), producătorul de ţiglă metalică Depaco (8.8 mil.lei). 

Pentru întreg anul 2018 au fost aprobate 14 cereri, bugetul total alocat schemei de ajutor de stat instituită prin H.G. 807/2014 depășind 1,6 miliarde de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc
%d blogeri au apreciat: