AcasăSOCIALExamenele din anul 2013 rămân neschimbate

Examenele din anul 2013 rămân neschimbate

Ministrul-Remus-Pricopie-EducatieExamenele elevilor se vor desfăşura, în anul 2013, aşa cum au fost anunţate, a anunţat ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, care a declarat că nu este adeptul schimbărilor „de dragul schimbării”.

El a ţinut să precizeze că o decizie privind clasa pregătitoare va fi luată după evaluarea din ianuarie, iar examenul de Bacalaureat rămâne la fel ca în anii trecuţi.

”Nu pot spune că în Educaţie nu trebuie schimbat nimic (…). Este nevoie, de exemplu de schimbarea manualelor, unele fiind vechi de peste 14 ani. Dar nu schimbăm manualele mâine, pentru că nu poţi să faci aşa ceva. (…). Un copil care a început cu un concept în clasa a V-a trebuie să continue în acelaşi spirit până la finalizarea gimnaziului”, a spus ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

Legat de examenele finale, ministrul a spus că în anul şcolar 2012-2013 nu se schimbă nimic, testele rămânând aşa cum au fost anunţate.
”Bacalaureatul rămâne la fel, conform legislaţiei în vigoare, este exact ca anul trecut. Avem în Parlament o lege de modificare a bacalaureatului, vom vedea ce decizie va fi luată. Nu îmi propun să introduc ordonanţe de modificare a legii ca să modific examneul în acest an şcolar. Este foarte important să vedem ce decizie va lua Parlamentul legat de legea privind examenul de bacalaureat”, a precizat ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc